BLANDA DIN EGEN MÜSLI

Inte den nyttigaste blandningen men jag skulle nog kunna sträcka mig till att säga att det är den godaste jag någonsin ätit till frukost. Den har allt, bokstavligt talat! Det är sött, krispigt, nyttigt, sött, sött, krispigt….. – Allt jag behöver. Med en lagom mängd yoghurt (10%-ig) blir det frukosten som jag kan tänka mig att leva på resten av mitt liv.

Jag är säkert väldigt efter min tid men jag har aldrig sett att man kan blanda sin egen müsli (Risenta) direkt i butiken. Det kan ju inte bli mer perfekt. Det fanns galet mycket att välja på så för mig med en beslutsångest som borde bannlysas blev det lite av syntax error men jag fick ihop det tillslut. Tillsammans med Mats, slev och en telefon i högsta hugg, för att fotografera vad det var jag blandade i, var det bara att sätta igång. Blanda och ge.

Pumpakärnor
Crunch naturell
Ljusa psylliumfrön
Korn/råg/havre/veteblandning
Melonkärnor (makalöst goda!)
Bananchips
Dinkelpuffar
En mix av ananas, papaya, russin och kokoschips
Tranbär

Det är mörkt, det regnar både inne och ute så jag lägger mig i sängen, drar något gammalt över mig och inväntar takläggare som beräknas komma nästa vecka, förhoppningsvis.  Under har ju hänt förr. Hurra för denna vintern. Vi har dusch i köket och pool i källaren. Go Bananas!

ps. Mörker betyder rena, fina golv. Alltid något. ds.

1.a inlägget i utmaningen #blogg100


12 svar till ”BLANDA DIN EGEN MÜSLI”

 1. Mums. Men nu blev jag nyfiken – Melonkärnor?
  Köper du eller torkar du själv? Vilken sort och i så fall hur? Torkar i ugn?
  Många frågor om dessa kärnor men det lät så gott så jag blev nyfiken.
  Tacksma för svar och än en gång tack för fantastiska foton!
  /Isa

 2. Med detta som frukost hade jag haft betydligt lättare att komma upp ur min mjuka, varma säng på morgnarna…. Ser otroligt gott ut! Du har även ett litet pris att hämta hos mig… ;)

 3. Ser fantastiskt gott ut :-)
  Fotot är bara SÅÅÅÅ snyggt.

  Kul att du gilla min sidan på FB.

  Kram och trevlig helg

 4. Åhhh vackeer musli med : ) läckert : ) Ja USB minnet med Matruchkan skulle jag inte ha något emot gahhhh så fint kram Sofia

 5. Hej Helena!
  Vad kul att du hittat till mig så att jag hittade hit.
  Kannan är tyvärr nerpackad pga stundande flytt,
  men jag har klickat hem den från ”Jordgubbar med mjölk”
  Vilka underbara bilder du tar =)
  Så inspirerande!!

  Kram Thess

 6. Åh vad jag blev sugen på müsli till frukosten i morgonbitti! Synd att jag inte har mer än några torra havregryn hemma… Bäst är ju med så mycket som möjligt i :)

 7. Ditt underbara foto får till och mig som inte gillar frukostflingor alls att nästan (bara nästan;)) bli sugen!

 8. Jag vill önska dig en kanon trevlig fredag och speciellt denna fredag ;-)
  Kramkram i massor!!

 9. Ser underbart ut! Jag är så ledsen att jag inte längre gillar vare sig fil, yoghurt eller mjölk. Musli utan dessa blir lite torrt… Hoppas det löser sig med det läckande huset. Hemma hos oss är det värmesystemet som krånglar…
  Massa trevlig fredag önskar fröken Dill

 10. Låter hur smarrigt som helst. Måste ta mig i kragen och göra en omgång jag med. Vill du anta en utmaning? Gå in på min blogg i så fall. Hoppas du inte gjort den förut.

 11. En musli helt i min smak :-)

 12. Egen müsli är nog något av det godaste som finns! Oavsett hur nyttigt ;) Tror jag får se till att göra det snart, var ett tag sen nu. Lyckades bränna större delen av förra omgången… men men.. så är det när man sysslar med lite för många saker samtidigt!

  roligt att du är med på att Blogga i 100 dagar. Även jag är med och är inne på dag fyra idag :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.