ALLA DESSA PASSIONER.

Till frukost fick jag en påse med ”nya” kokböcker levererad. För er som inte vet, jag fullkomligt älskar kokböcker. Gamla som nya, fula som fina. Alla kokböcker har sin charm. Det kan handla om mat, godis eller varför inte någons resa i Frankrike sökandes efter det perfekta vinet som i min mun smakar likadant som sextiokronorsvinet jag smuttade på för några månader sen. Det märks tydligt när någon delat med sig av sin själv och inte bara vill kränga på varje förbipasserande en bok.

De gamla sjuttio/åttiotalsböckerna med sin bruna, otroligt tråkiga mat är hysteriskt roliga. Där maten är presenterad på ett sätt som får vem som helst att vilja avstå att äta. Hur kunde de böckerna över huvudtaget sälja? Åt man ingen mat då? Men, det är bra böcker ändå för ett skratt behöver vi alla lite då och då.

En av de nya böckerna är Peter Normans Pink! Den rosa kokboken. Jag är helt tagen. Maten ser fantastiskt god ut men det jag skruvar mig lite på är att på nästan varje sida så poserar det halvnakna, nybadade män. Nu har jag absolut inte något emot halvnakna, nybadade män, tvärtom, men när det är två män på en filt i gröngräset som matar varandra med baguette så sätter till och med jag, en av de mest luttrade, i halsen. Jag brister ut i asgarv. Han har lyckats, Peter Norman.

Inga halvnakna, nybadade män i minimala badbyxor men väl ett reportage om mig – Köp Inzpira Magazine idag!

 

 

 


7 svar till ”ALLA DESSA PASSIONER.”

 1. Det är fröjd att läsa din blogg. Vackra bilder och en rolig tokig Helena som delar smått och stort, upp och ner. Ska se om jag kan hitta tidningen så att jag kan läsa reportaget. Kram

  1. Tack snälla söta rara du! Tidningen verkar vara lite tricky att hitta eftersom dom flesta inte använder sig av den leverantören. Hoppas du finner den, inte bara för reportaget utan för att magazinet är riktigt mysigt att bläddra i.

 2. Hmmm… Pink – ja det var ju onekligen lite intressant!

 3. Hej Helena,
  igår började en tävling på studeravidare.se. Vill du också vara med och tävla? Du behöver bara nämna oss i ett blogginlägg och har då chansen att vinna Nya MacBook Air.

  Infomation om tävlingen finns under http://www.studeravidare.se/bloggtavling.

  MVH Studeravidare teamet

 4. Hvilken fin blogg og vakre bilder. Jeg samler også på kokebøker, har over 200 stk så langt. Favoritt kokk er australske Bill Granger

  1. Tack snälla! Bill Granger ska jag absolut kika på, jag har aldrig hört talas om honom. Tack för tipset.

 5. Hm, ja det låter verkligen som det finns spännande kokböcker. Men visst är det även kul med gamla kokböcker. Jisses vilken mat som finns med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.