SURA RUNE

Här är resultatet av Sura Rune. Han blev både vacker och god!

Jag kan omöjligen återberätta hur han är gjord eftersom degen inte tedde sig riktigt på det sätt som jag hade önskat så därför får det bara bli några inspirationsbilder. . Den blev hård och behövde både mer vatten och mer olja innan den blev sådär mjuk och smidig i konsistensen. De som kan det här med att baka säger att mått är väldigt viktigt vid just bröd och det tvivlar jag inte en sekund på men så jobbar inte riktigt jag. Det tillsätts både det ena och det andra innan jag är helt nöjd.

Degen fick jäsa i 2-3 timmar innan jag slog ihop den igen och lät den jäsa ytterligare 2-3 timmar (jag slog ihop den en gång extra under den sista jäsperioden). På plåten, innan ugnen, fick degen ligga och gotta sig i en timme under fuktig bakduk. Snittade gjorde jag på två av bröden och de andra två fick vara helt släta men pudrade med lite mjöl. Det är ett helt vanligt surdeg på vete. Inga konstigheter alls. Du kan ta vilket recept du än finner skulle jag tippa.

En skön fredag och en trevlig helg önskar jag er alla!

Glöm nu inte att du kan vinna fribiljetter till kvartsfinalen i basketligan som går av stapeln nästa vecka. För mer info klicka här!


5 svar till ”SURA RUNE”

  1. Ser väldigt gott ut! Ha en fin helg!

  2. Så snygga!

  3. Sura Rune får gärna hälsa på mig! ;)
    Önskar dig en mycket trevlig helg!

  4. Vad fint brödet såg ut och jag håller med dig om att det är roligare att höfta till med olika saker än att följa recept slaviskt. Det där med bröd är ju en hel vetenskap.

  5. Det är ett väldigt vackert bröd för att inte tala om bilderna, du har verkligen fått fram det organiska i brödet. Om du förstår vad jag menar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.