LOVE OCH LAKRITSSIRAP GIVES US WINGS TO FLY

Idéer som far runt i huvudet är inget nytt. Att det sedan går åt skogen när jag försöker mig på det är absolut inget ovanligt. Det är snarare en regel än ett undantag men jag kan i alla fall säga att jag har testat, provat, gjort bort mig. Hänga upp glass var dagens första idé när jag slog upp ögonen. Ni förstår, jag tänker bara på glass men kan ju som bekant inte längre äta det i samma utsträckning som förr. Jag är dessutom en självplågare av rang. Så vad gör jag? Jo. Jag tänker på glass och jag gör glass så ofta jag kan. Smart va?

Tillbaka till hängd glass. Som synes på bilderna så hänger den där. Glassen. Struten som sådan hängde bäst. När den blev fylld så började den leva sitt eget liv. Den snurrade. Den tippade. Den krånglade. Kort sagt – den levde jävel på riktigt. De enda som var glada var vårt eget, privata lilla zoo. Det var mer glass på golvet än i himlen kan jag ju, utan att överdriva, säga.  Då förstår ni läget. Att jag sedan fick en knäpp om att hälla sirap på toppen är egentligen något som jag inte alls vill berätta men, som jag sagt förr, goda saker är till för att spridas, i detta fallet lakritssirap! Det där som inte ville stanna kvar på glassen utan hamnade i en stor härlig kletig pöl. Åh du milde tid, vilken grej! Att jag inte kommit på det själv grämer mig yttepyttelite.

Mats tyckte inte om det men han har ju gjort bort sig en gång i tiden och druckit alldeles för många lakritsshots så det räknas inte. Dessutom betyder det jackpot för min egen del eftersom hela burken kommer att tilldelas mig. Detta är fantastiskt på precis alla sätt.

Att städa efter en glasshängning är inget jag kommer att vänja mig vid. Någonsin. Hela jag var kladdig. Golvet. Bordet. Taket. Svea.
Jag kan dock skriva upp i min livbok att jag har hängt glass 15 novemver 2011. Det ni!


16 svar till ”LOVE OCH LAKRITSSIRAP GIVES US WINGS TO FLY”

 1. Coooooolt ser det ut!! Och vansinnigt gott låter det!! Och ser ut!

 2. hihi, tokiga tokiga och alldeles underbara ideér! :D

 3. Toka på bara, desto roligare att läsa :-)

  Var kan man få tag på den lakritssirap? Det verkar ju vara en helt enastående produkt, även till glassar som inte hänger…

  1. Det räcker att ha en sked eller äh, hoppa över skeden…det är bara att hälla i sig :) Den passar till allt :)

   Jag gjorde en länkning i inlägget men ser nu att det syns lite dåligt. http://butiken.chokladbutiken.se/?artnr=903-7

 4. Jag har gjort en egen lakritssås som är en riktigt höjdare, kan jag lova! Dock ordentligt klistrig…

 5. Love the picture you have on this website…. water is running into my mouth with all the goodies shown.

 6. Vilka härliga bilder!

 7. Hang ’em high!
  Lakritssirap låter ju fantastiskt gott, men sen har jag ju inte druckit så många lakritsshots i mina dar…

 8. Du är grymt underhållande, vet du det?

 9. Men vilken bild sen! Gillar att du offrar dig för konsten ;)

  Och lakritssirap – vilken grej! Internetinköp?

 10. Skönt inlägg och som vanligt fantastiska bilder! :-)

 11. Hi hi, jag kan verkligen se hela scenariot framför mig. Men snyggt blev det. Jag är också en lakritsälskare, saltlakrits ska det vara inte sötlakrits :)

 12. Ha ha, skrattade gott åt inlägget. Ja ibland är ens ideér kanske inte de bästa (känner igen mig där ;)) men bilderna blev helt underbara! Måste berömma dig för alla dina fantastiska bilder, det är ren och skär matkonst du sysslar med. Varför inte sälja bilderna som tavlor? Jag skulle gärna köpa en ;)

 13. […] där jag köpte den lakritssirapen, som faktiskt var just lakritssirap som jag använde där jag hängde glass (klicka på länken om intresse finnes), Chokladbutiken.se. Tycker man om saltlakritsgodisar så […]

 14. Ojoj vilka bilder – är det clementinglassen som skymtar där i struten? :)

  1. Hade det varit det hade jag inte vågat hänga den sådär vind för våg. Tyvärr är det vanlig, hederlig vaniljglass. Clementinglassen ska göras lagom till tomten kommer eftersom dom riktigt clementinerna inte behagat dyka upp i butikerna än :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.