ALLT ÄR INTE ALLTID VAD DET SYNES VARA

När jag läser på denna förpackningen så läser jag svart salt – lakrits och det betyder att det är just ett svart salt med lakritssmak. Inte konstigare än så. Någon annan läser naturligtvis det på ett helt annat sätt och blir troligtvis inte alls lika besviken som jag. När jag fick syn på den lilla, söta lådan med det fantastiska innehållet så hyllade jag det. Vilken grej! Lakritssalt liksom. Hur bra blir inte det på chokladdoppad kola?! Det kan ju inte bli annat än succé! Inte sant?!

Den lyckan (nåja, så lycklig har jag inte varit men det ser bra ut i skrift) jag kände då lyckades jag hålla tills i går. Den, asken menar jag nu och inte lyckan,  har funnits i min ägo några veckor men jag har medvetet ställt den åt sidan för att använda det till julgodistillverkningen. Igår kunde jag inte hålla fingrarna borta och öppnade. Det skulle jag aldrig gjort! FLOPP! Det var inte alls något svart salt med lakritssmak där i utan vanliga, hederliga saltlakritsgodisar. Visserligen smakade de väldigt gott men det är ju inget svart salt. Buhu.

Nu är frågan, hur ska jag lyckas göra mitt svarta salt med lakritssmak?

Ni finner godisarna som inte är något svart salt på samma ställe där jag köpte den lakritssirapen, som faktiskt var just lakritssirap som jag använde där jag hängde glass (klicka på länken om intresse finnes), Chokladbutiken.se. Tycker man om saltlakritsgodisar så är jag helt övertygad om att det kommer bli en TOPP.

Jag har äntligen börjat friskna till. Torrhosta och en näsa som är i klass med Niagarafallen har jag fortfarande men feber, peppar peppar, tvitvi, kasta salt, verkar ha begett sig bort. Feber är verkligen värdelöst, speciellt när det är en sådan variant som fintar och lurar i bakgrunden. När man tror att nu är det lugnt så slår det till ordentligt igen och man ligger där som en urlakad sill i sängen och det finns ingen i hela världen som har det värre. Idag är jag inte längre urlakad. Idag är jag bara en sill.

Just ja, första advent är det också ja. Glad sådan till er. Här har vi missat det helt men jag har ätit två pepparkakor så jag är nästan med.
17 Kommentarer till “ALLT ÄR INTE ALLTID VAD DET SYNES VARA”

 1. Tomtens Dotter skriver:

  Du borde kunna göra det på något av nedanstående sätt:
  1) Kör Turkisk Peppar i mixern tillsammans med grovsalt.
  2) Köp livsmedelsarom, tex på panduro, och droppa över grovsalt. Eventuellt kan du droppa på svart karamellfärg också. Låt det torka och kör sedan i mixern. http://www.pandurohobby.se/Catalogue/90/9010/901015/1/290645
  Har inte testat själv, men har sett att folk gjort sockerbitar på liknande sätt, så varför skulle det inte fungera att göra salt?

 2. Tess skriver:

  Aj då! Bättre lycka nästa gång!
  Å glad advent på dig :-)

 3. Frida skriver:

  Hej! Fin blogg du har! :) Tack för att du tittade in hos mig (ädelostbollarna) :) Ha det gott! Kram

 4. creando skriver:

  Hallå där! Kul att du kikade in hos mig. Nu hittade jag ju hit. Har kikat runt och gillar det jag ser och läser. Kommer tillbaka. Kramar i massor :)
  Kicki

 5. Karolina skriver:

  Om du vill ha svarta lakritssmakande kristaller så kan du hitta lakritsstänger på apoteken just nu. De krossar du så fint du vill i en mortel. De smakar verkligen lakrits, inte sötlakrits, inte saltlakrits utan som äkta lakrits.

 6. Isa skriver:

  Första gången jag kikar in här hos dig och jag kunde inte låta bli att kika runt länge. Vilka underbara bilder! Hit kommer jag att komma tillbaka. Hoppas att du hittar riktigt lakrissalt tillslut.

 7. Fru Sederblad skriver:

  Tack för att du tittade in till mig! Din blogg är så himla fin och jag kan bara önska dig lycka till med sökandet efter lakriktssalt. Men annars tror jag också det går bra att krossa turkisk peppar och blanda med grovsalt. Det tyckte jag var en strålande idé.

  Ha en bra fortsatt första advent och hoppas att du inte blåser bort!

  Kram fru Sederblad

 8. Tack för din kommentar på min blogg!
  Härlig blogg du har, himla fina bilder.
  Kommer att titta in här fler gånger, det är ett som är säkert.

  MVH Johanna

 9. Moma skriver:

  Från en sill till en annan- välkommen in i gamet igen! Å hoppas du haft en bra 1:a advent!

  Ps Mortla salmiak (du vet de små rullarna) det har jag hört att man kan göra om till att tex strö på chokladpraliner och liknande.

 10. Jag tror att du är nåt på spåret! En ny produkt minsann. Do it.

 11. Husfrun skriver:

  Åh, det där kommer du lyckas med. Förr eller senare har du ditt svarta salt med lakritssmak.

 12. Kim skriver:

  Åh jag förstår besvikelsen. Inte är väl saltlakrits fy skam, inte alls, men när man liksom förväntat sig något helt annat…
  Nu verkar detta inlägg i och för sig generera många bra idéer, grejt! Hoppas vi får höra om du testar att göra eget lakritssalt.

 13. Elina skriver:

  Oj vilken besvikelse, men dom lät goda i alla fall. Håller med om att feber är blä.. krya på dig

 14. Lottzy skriver:

  Flopp eller inte bilderna blev ju fantastiska som vanligt iallafall!

  //Lottzy

 15. Katja skriver:

  Fantastiska bilder som vanligt :-)!

  Kika gärna in på http://foodelicious.se/tavla-om-presentkort-pa-kokshem-se där man kan vinna presentkort på Kökshem.se.

 16. Katja skriver:

  Riktigt fina bilder…som alltid :-)!

  Vill passa på att upplysa om en tävling på http://foodelicious.se/tavla-om-presentkort-pa-kokshem-se där man kan vinna presentkort till Kökshem.se.

Lämna en kommentar
Din kommentar