KRUSBÄR + NOUGAT = SANT

Krossade glassrån. Någon som vet vad man kan göra för spännande med det?
Tyvärr är det så att vi har en Svea i detta hushållet och förpackningen med glassrån var tydligen väldigt roliga att trampa på. Dum som jag var så ställde jag dom på trappen medan jag bar in alla andra kassar. Jag la nämligen inte ner dom i en kasse tillsammans med det andra bara för att jag inte ville att dom skulle krossas. Vad fick jag för det?

Jag lyckades hitta en hel strut bland all kross och den struten har jag fyllt med något alldeles extra. En krusbärsglass med nougatrippel. Jag lovar, det är precis lika spännande och gott som det låter. Den lite frusna och hårdare nougaten i den krämiga glassen är tamejtusan brutal. Jag var skeptisk till en början med krusbärsaromen men den fanns ju i mitt köksskåp av en anledning – måste provas!

Jag vet inte om det är exakt krusbär det smakar men det smakar somrigt och fräscht. Smaken tar mig till en varm sommardag i skuggan med en bra bok och en stor skopa glass som svalkar inifrån och ut. Jag vill ha sommar nu!

Vill du göra egen nougatsås så ordnar du det lätt men varför krångla till det? Köp färdig, det smakar precis lika bra.

3 dl vispgrädde
2,5 dl kesella

5 äggulor
1,5 dl strösocker
2 msk flytande glykos
2 gelatinblad (valfritt)
Krusbärsarom, smaka dig fram med några droppar i taget.
grön hushållsfärg

nougatsås

 

Lägg gelatinbladen i vatten.

Vispa äggulor, socker och florsocker pösigt. Blanda i grädde och kesella. Häll blandningen i en kastrull och låt det sjuda långsamt, INTE KOKA, tills smeten tjocknat en aning. Krama ur gelatin och lägg dom tillsammans med flytande glykos i smeten, blanda försiktigt. Ställ smeten åt sidan för att svalna något innan den ställs i kylen för att svälla och bli riktigt kall. Smaksätt med krusbärsarom och tillsätt hushållsfärg. Låt smeten gärna stå över natten för att svälla. Då blir resultatet om möjligt ännu bättre.

Kör smeten i en glassmaskin tills den blivit riktigt krämig och god, ca 40-50 minuter. Lägg glassen i en välkyld, frystålig bunke och rippla i valfri mängd nougatsås och ställ sedan in den i frysen en timme eller två innan servering. 


8 svar till ”KRUSBÄR + NOUGAT = SANT”

 1. Så gott det ser ut, mums!

 2. Hej, Vilken fin blogg du har!!

  Du borde visa upp den på http://www.kokakola.se
  Det gjorde jag och fick över 2000 nya besökare direkt.
  Och allt är helt gratis.

 3. Riktigt fina bilder på mumsig glass =)

  Jag har en tävling på min blogg som jag tror att du kommer att gilla =)
  Kom gärna förbi och delta!

  Kram
  /Nellie

  http://sockertussen.blogspot.se/2012/03/vinn-en-whoopie-matta-macaron-matta.html

 4. Oj NEJ så gott! Måste omedelbart få tag i krusbärsarom… eller vänta på att det finns krusbär att köpa. Låtar som en fantastisk kombo!

 5. Lisa w

  Vilka underbara bilder du tar!! En fröjd för ögat o fina recept, du förgyller min vardag! Hälsningar Lisa i Göteborg

 6. […] Glassen på bilden: Krusbär & nougat. Klicka på bilden för att komma till receptet. […]

 7. […] är marängen som är toppad med päron och nougatglass (glassen är gjord på samma sätt som krusbär/nougat men med päronarom). Smaklig […]

 8. […] samman med glassen är det så ljuvt som det bara är möjligt. Jag har använt det i glass för. Krusbär/nougat är en av dom. Vill man inte ha det i glassen kan man ju förslagsvis äta det direkt ur flaskan eller nåt i den […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.