JORDGUBBSMARMELAD MED ÄPPLE & MYNTA.

jordgubbsmarmelad

Här går allt i svart.

Som synes så har jag kört fast ordentligt i det mörka fotograferandet. Ju mörkare desto bättre. Då trivs jag! Det går lite upp och ner med mörkt och ljust. Det är kanske årstiden som påverkar, jag vet inte. Inget jag lägger överdrivet många analyseringsminuter på.

Hela bloggvärlden kryllar av ljusa fina bilder så därför får det bli lite mörkare från min sida ett tag framöver eller tills jag tröttnar och fastnar i något annat. Det är lite så jag fungerar. Går all in och tröttnar snabbt och måste tänka om.

Här är en jordgubbsmarmelad med äpple och mynta. En fantastisk marmelad på alla sätt. Den är söt, lite syrlig och man känner av myntan precis lagom. Den här på knäckebrödet som jag skrev om tidigare idag är strålande. Det räcker egentligen med enbart marmelad men vill man gotta till sig lite extra så är en riktigt krämig och len brie under det hela att föredra. Jag har just provsmakat mig mätt och kommer att få problem med att äta middagen som står i ugnen just i detta nu men hey, vad gör det? Det är bara att hoppa över middagen och provsmaka marmeladen en gång till lite senare. Man får inte vara dum!

I morgon ska jag testa att använda den i en glass. Det kan inte gå fel!

500 gram frysta jordgubbar
2 svenska äpplen, grovt rivna
saften från 1 citron
4-5 dl syltsocker
3-4 msk hackad mynta

Koka upp alltsammans förutom myntan och låt det sedan puttra på medelvärme i 15 minuter. Rör i myntan. Häll upp i burkar.


Ett svar till ”JORDGUBBSMARMELAD MED ÄPPLE & MYNTA.”

  1. […] sylt/marmelad och en liten slatte pajdeg i kylen kan man lätt ordna sig en liten paj som blir naggande god med […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.