ZUCCHINIPLÄTTAR. SMÖRIGA MORÖTTER. BACON.

zucchiniplättar

Zucchiniplättar har tagit mig med storm. Sopat undan min matta. Jag är helsåld.

Förra veckan gjorde vi dom här plättarna för första gången och jag ljuger inte när jag säger att jag lätt skulle kunna äta det varje dag. Det är så vansinnigt gott. Idag blev de om möjligt ännu godare tillsammans med söta smörslungade morötter och salt bacon. Vi pratade inte med varandra under lunchen. Mycket ovanligt och ett bra tecken på att det smakar som det ska.

Eftersom jag är svensk så måste vi ta lite väder också. Nu börjar det vända. Förmiddagen har varit snorkall och regnig men nu verkar det ha skärpt till sig och solen har så sakteliga börjat visa upp sig. Helt bra är det inte än men jag tar tuppluren nu och när jag vaknar så har jag bestämt att det ska vara 18 grader, vindstilla och alldeles ljuvligt. Vi säger så. Nattinatti.

6 st plättar

2 ägg
1 dl mjölk
1,5 dl vetemjöl
2 små rivna zucchini som fått rinna av sig i lite salt. Krama ur rivet ordentligt
1 tsk rökt paprikapulver
svartpeppar

Blanda samman allt, klicka ut i en panna och stek dem på medelvärme i lite smör. Servera till stekt bacon och smörslungade morötter.


4 svar till ”ZUCCHINIPLÄTTAR. SMÖRIGA MORÖTTER. BACON.”

  1. Ja, tänk om man själv kunde bestämma hur vädret skulle bli ;-) Vilken makt!

    1. Helena

      Jag lyckades iaf idag :)

  2. Jag älskade också zucchiniplättar från första tuggan, eller zucchinifritters som jag gjorde. Men jag tror inte det är så värst stor skillnad :) Morötter måste jag testa till :) Ha det gott!

  3. […] HelenaLjunggren.com – Gastronomisk fotografipassion – matblogg – bröllopsfotograf […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.