SÖTASTE GÅ-BORT-SIG-PRESENTENDetta är något som jag tycker är så hjumlans gott. Det började för många år sedan med honung på tjock yoghurt tillsammans med nötter. Då var det enbart pistage som gällde. Det utökades till alla möjliga olika nötter. Bäst är fortfarande pistage. Pistage väljer jag alla gånger. Tveklöst! Godare nöt finnes icke! Förutom min egen nöt som jag delar hem, hjärta och efternamn med. Han har mage att åka på hockey ikväll och därmed lämnar han mig ensam till senaste kvällen. Så därför har jag gjort en extra stor laddning av detta otroligt goda. Hoppas att ingen tar mig helt på allvar och tror att jag kommer att smäcka i mig allt detta för då skulle jag troligtvis dumpa ihjäl mig. Det är inte riktigt den planen jag har med mitt liv.

Nåväl, åter till honung. Lägg i dina favoritnötter och torkade frukter i en skål och häll sedan över flytande honung. Du har nu skaffat dig dom bästa förutsättningarna att äta dom godaste frukostarna du kan tänka dig. Ringla över yoghurt eller fil. Torkade aprikoser som legat i honung är gudagott! Men, ett stort MEN, det är sött till tusen så nöj dig med att äta ett. Tungan kommer annars att krulla sig. Fast det är klart, gillar man krullad tunga är det bara att ösa på.

Till helgen händer något. Något unikt. Här i Rud på södra Säm har det aldrig hänt. Inte med oss skrivna på adressen.

Vi ska göra kroppkakor. I två veckors tid har jag försökt bygga upp självförtroendet att göra detta spektakel. Med en nyinköpt hushållsassistent  känner jag nu att jag börjar bli redo. Det ska bli riktigt spännande. Lyckas jag med smaken står jag som segrare och jag kommer troligtvis aldrig någonsin mer äta något annat än kroppkakor. Håll tummarna att jag på lördag får koma av mina egna kroppkakor. Det skulle göra mitt liv nästintill komplett. På riktigt!

ps. Glöm inte att honungen funkar på glass också!  ds.


20 svar till ”SÖTASTE GÅ-BORT-SIG-PRESENTEN”

 1. Låter mums :)

 2. I Turkiet kan man köpa sådana här burkar fullproppade med olika nötter och honung. GOTT!

 3. Mmm dried apricots in honey, huh? Sounds delightful! Thanks for the suggestion!

 4. Behöver du akut kroppkakesupport finns jag tillgänglig på telefon. /Ölandsättlingen

 5. På glass, åhhh ge mig nu!!

  sv: Ska iväg 6 månader. 3 månader i Asien följt av 3 månader i Australien. Ska bli så kul! :)

 6. Men sicken fin blogg! Vilka otroligt läckra bilder! Hit återkommer jag gärna igen!

  Håller med dig om att glögg kan drickas året om! Honung och nötter är mums! Semesterminnen till tusen!

  Kram

 7. Oj, så smarrigt det lät!

  Håller med dig om att pistagenöten är den godaste, har ätit massor av dem ikväll! :-)

 8. Tack för din kommentar!

  Vilken härlig blogg du har och vilka fantastiskt fina bilder. Blir otroligt inspirerad. Kommer absolut att besöka din blogg flera gånger.

 9. Honung, nötter och tjock krämig yoghurt- och man står sig fin-fint resten av livet!!

 10. Tack snälla du!”
  Här inne var det ju alldeles under måste jag säga.:-) Kram Stina

 11. Hahaha… Ja jag säger då det. UNDERBART heter det ju. Typiskt mig! haha…
  Kram Stina

 12. Nej JÖSSES vad gott, och vad snyggt det blev! Jag håller med om att pistage LÄTT är bästa nöten, fram till för ett år eller två sedan var det den enda nöten jag åt, men nu har jag äntligen förstått hur gott det är med olika sorters – valnötter, pecannötter, macademia,… Det finns ju så många! Och aprikos i honung… Alltså WOW!

  Du, jag måste berömma dig också – snyggaste bloggen har du!

 13. Hej på dej! Vad glad jag blev av din kommentar. Säger det samma om din blogg, himlans härlig! Vad du tar fina bilder.
  Och grattis till framgångarna med viktminskningen. Fantastiskt bra jobbat. Har vänner som gjort samma operation och de är så nöjda.

 14. Åh himmel va gott! Vilka fina bilder du tar! Me like :)

 15. Tack för omtanken=) Hoppas du har haft en bra vecka, och att helgen blir fin=)
  Här skiner i alla fall solen, så jag hoppas på en fin höstdag!Kram

 16. Kan bara hålla med. Honung och nötter är sååå gott. Min favoritnöt är valnöt och ännu hellre ihop med honung. Honung-och nötblandning är dessutom grymt gott till krämiga salta dessertostar.

 17. sv: hi hi de gröna makaronerna smakar dock som makaroner ha ha. med karamell färg kan man ha kul

  gud vad fina bilder du tar.. sååå avis

 18. Vad gott nötter och honung

 19. Fina bilder du tar! Får det riktigt att vattnas i munnen.

 20. Åååååh, nötter och honung…. Mums!
  Vilken fin blogg, vilka superbilder!

  Och så roligt att du börjar närma dej en vikt du trivs med : )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.