SOMMARPRAKTIK. JORDGUBBSSIRAP.

Med jordgubbar från förra sommaren (jo, dom fungerade) i frysen så känner jag mig på något sätt rik. Jag visste inte ens att de fanns eftersom vi har en tendens att smäcka i oss dom lika fort som de följer med hem. Ibland ska man ha tur och mer tur skulle det bli. Jordgubbssirap, ja ni hör ju. Bara ordet får mig att sluta ögonen och börja humma. Vilken grej!

Tre ingredienser behövs och förutom jordgubbar är det ljus sirap och en vaniljstång. Det tar en kvart att göra så någon ursäkt att inte prova finns absolut inte. När du ändå håller på med sirapen så hysta ihop en pannkakssmet, svensk eller amerikansk spelar ingen roll, och fixa några nygräddade pannkakor. Lagom till sirapen är färdig så har du den ljuvligaste lunchen av dom alla. Pannkakor och sirap. Det finns inget dåligt med det alls. Ljuvligt!

Släng för allt i världen inte ”jordgubbsgeggan”. Lägg den mellan de små plättarna, eller de stora om du valt att göra det, och bygg dig ett torn. Ringla sirap på och känner du för lite florsocker på så är det bara att go bananas. Smaklig lunch!


Höfta lite lätt

Knappt en liter jordgubbar
2,5-3 dl ljus sirap
1 vaniljstång, delad och skrapad

Lägg alltsammans i en kastrull och låt det koka upp. Låt det puttra på medelvärme i 10 minuter. Mosa jordgubbarna lite lätt. Ta ur vaniljstången och sila av sirapen. Spara jordgubbsmoset om så önskas. Perfekt på pannkakor eller på glass. Vid önskan om att spara sirap och mos tillsätt konserveringsmedel, typ atamon. 


5 svar till ”SOMMARPRAKTIK. JORDGUBBSSIRAP.”

  1. Men vilken ljuvlighet!

  2. vilken ljuvlig bild, vad sugen jag blir på pannkakor :-)

  3. they look like miniature pancakes! :D very nice (yummy) shot! :)

  4. Men jisses så gott det såg ut. Nu är det kväll och jag ska inte äta något mer i dag… Men kanske något litet i alla fall, eller…

    Kram Malin

  5. Men herrejösses vilka inspirerande bilder! Kan jag få en plätt NU!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.