SOMMARJUICE. RABARBER. ANANAS. ÄPPLE.

rabarberananas

Min frukost serverad i en glasburk med sugrör. Fint ska det vara.

En råsaftscentrifug är något som jag anser att alla kök borde inskaffa sig. Det finns inget bättre sätt att blanda och ge med frukter och grönsaker. Gott är det och nyttigt det är det också. Den är blev en söt liten sak trots rabarber och lime. Jag var rädd för att det skulle bli alldeles för surt och funderade på att röra ner lite honung eller nån form av sirap men jag hoppade över det och tur var det för den var alldeles perfekt i sötma och syrlighet. Använd frysta röda vinbär istället för isbitar och juicen blir lagom sval.

Morgonens lärdom. Rabarber får råsaftscentrifug att ryka. (kör inte enbart rabarber i maskinen utan blanda den lite åt gången med resten av frukten. Rabarber är alldeles för trådiga och kör liksom fast när de körs ensamma. I alla fall i min maskin.)


4 svar till ”SOMMARJUICE. RABARBER. ANANAS. ÄPPLE.”

  1. Jag rodnar lite varje gång du inspirerar med goda drycker pressade ur din råsaftcentrifug och ändå har jag inte kommit till skott och köpt en egen. Shame on me!

  2. […] HelenaLjunggren.com – Gastronomisk fotografipassion – matblogg – bröllopsfotograf […]

  3. Vad gott det ser ut! Synd bara att man inte har en råsaftcentrifug :(

  4. Daniel

    Prova en slow juice press, ett snäpp dyrare men du får alla nyttigheter (fibrer och mineraler) i juicen och den är inte sönderkört som i en centrifug. Testade precis ditt sommar recept i en min maskin, det blev magiskt gott. Blundar man så är det lite som att sitta i Trinidad Tobago med en Svensk inspirerad frukostdrink. Tack du förgyllde min dag!

    Daniel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.