SMÖRKAKA. VANILJKAKA. SMÖRDEGSKAKA.

Hela eftermiddagen har jag legat i sängen och stirrat i taket och haft varken ork eller lust att göra nånting. Eller lust har jag nog haft men ingen ork. Nåt åt det hållet. Tupplurarna har avlöst varandra. Strax efter 19 nu på kvällskvisten fick jag upp ångan i i alla fall en knapp halvtimme och det får jag ändå vara nöjd med. Smörkaka alt vaniljkaka alt smördegskaka. Använd det ordet som ligger bäst i munnen. Oavsett vilket så är detta en kaka som stillar det mesta. Nu är jag dock helt slut och ska äntligen få gå och lägga mig. Godnatt.

ca 20 kakor (receptet kommer från Matsafari – Tack! )

2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
125 gram smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver 

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör i. Blanda i de torra ingredienserna och klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Inte för tätt då de flyter ut en del. Ställ in i nedre delen av ugnen och grädda i 12 minuter. Låt svalna på plåten.


7 svar till ”SMÖRKAKA. VANILJKAKA. SMÖRDEGSKAKA.”

 1. Your photography & styling are amazing!!

  1. Thank you so much!

 2. Blir så himla nyfiken på hur du får kakorna sådär perfekt runda! Blir alltid så inspirerad av dig.

  1. Hade jag tagit bilden ovanifrån så hade inte kakorna varit lika perfekt runda. :)
   Jag lyckades forma hyfsade bollar av degen (blötte fingrarna lite innan) så de blev ganska lika ändå men perfekt runda är dom långt ifrån :)

 3. […] är vanliga vaniljkakor/smördegskakor. Den enda skillnaden är att jag tillsatt 2 tsk blåbärspulver i smeten. Det gjorde varken till […]

 4. […] Since my wife mostly shoots food I sometimes give it a go as well, not nearly as good as she does it but the goal is to learn. These cookies were really good, you’ll find the recipe here! […]

 5. […] i mitt kök. Mitt tips, om du vill testa att göra lavendelkakor, är att använda dig av det här receptet och tillsätta 1,5 tsk torkade lavendelblommor. Det var inte riktigt så jag gjorde men smörkaka […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.