SEG KOLASÅS. LITE FÖR SEG. HURRA!

Kolasås. Lite för seg men alldeles lagom salt. Perfekt!

En söndag helt i slöhetens tecken. Vi är riktigt mosiga. Mats för att han igår delade en flaska päroncognac med en kompis. Jag för att jag i natt fick lyssna på ett enormt tugg från min älskade make. Aldrig kunde jag tro att cognac kunde få truten att glappa så. En sannerligen trevlig kväll. Dom blev så snygga så. Stjärnfall på himlen var inget vi behövde. Stjärnorna satt ju precis jämte.

Vi ska ganska snart dra ner mörkläggningsgardinerna, slänga oss i sängen och glo på filmer resten av dagen men först har vi lite födelsedag att fira. Så innan det blir bingen blir det en tur till byn att lämna nybakat med ovan nämnda kolasås. Grattis på födelsedagen Zohre!

Enklaste kolasåsen

2,5 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk, standard
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 knivsudd vaniljpulver
1 msk smör

Lägg allt utom smöret i en kastrull och låt det koka upp. Sänk sedan plattan och låt det småputtra i 10-15 minuter. Ju längre den kokar ju segare blir den. När du är nöjd så dra av kastrullen från plattan och rör ner smöret. Klart! Häll på glass, i glass, jämte glass…. 
18 Kommentarer till “SEG KOLASÅS. LITE FÖR SEG. HURRA!”

 1. Hanna skriver:

  Ha en fortsatt bra söndag!
  Kram
  Hanna

 2. Emelie skriver:

  sv; Ja, det var inte helt fel kan jag säga dig! Hemgjorda är ju klart godast, men ibland får man vara lat och ta till mixen ;)

 3. joanna skriver:

  Hej jag heter Joanna är är 23 år.
  När jag var 14 år fick jag diagnosen Aspergers syndrom och nu bloggar jag öppet hjärtat om mitt liv med diagnosen och allt vad det innebär för att folk ska få mer förståelse och insikt för hur det är att leva med ett dolt funktionshinder.
  Finns även en dagens bloggtävling där du kan bli länkad inför mina 400-600 unika läsare/dag och andra spännande tävlingar med fina priser som löshår,iphoneskal, heminredning, osv:)
  Så besök gärna min blogg:)

 4. Vilken fantastisk blogg du har! Tack för att du tittade in hos mig så att jag hittade hit. Och du,. Kolasås är bra gott ;)

 5. Mrs Sunshine skriver:

  Tack för din titt hos mig! Så fick jag möjlighet att hitta dig! Otroligt fina bilder, jättefin blogg:-) Ha en bra dag!

 6. Carola skriver:

  Herregud min skapare vilka fina bilder du tar.. Kan du komma hem till mig och lära mig???!!! tack för din fina kommenter på min tårta..
  Jätte fin blogg du har, verkligen

 7. Helt underbar blogg!Ser din insamling till bröstcancer fonden, själv har jag startat en egen insamling till hjärtebarnen-De barn som föds med hjärfel. Skicka ett sms du också och skänk 30:-

 8. Tess skriver:

  Tack! Och nu har ju jag hittat en ny favoritblogg! Så mysig :)

 9. Åh, kolasås är jag svag för! Det skall jag definitivt glada nu i höstrusket…mm med riktig vaniljglass till!

 10. Visst är det underligt att man får så mycket mer att säga när ”lite” alkohol har letat sig in under rocken:)

 11. Helena skriver:

  Sv: Indisk mat är gott med alla speciella kryddor men kan va starkt som sjutton :)
  Vad duktigt av dig att lyckas gå ner alla dessa kilon. Bra kämpat!

 12. Felicia skriver:

  hehe, söligt!

 13. CrimsonAnna skriver:

  Tack för din titt hos mig på min matblogg (metalmaten) och vilken tjusig blogg du har. Här tittar jag in igen.

Lämna en kommentar
Din kommentar