PERFEKT OPERFEKTA MARÄNGER.

Jag är inte på något sätt perfekt men marängerna här är. PERFEKTION! Inte sant? Erkänn att du vill veta hemligheten bakom.

Att få till det så här kräver sina skills, helt klart. Det är inte bara att göra. Eller, jo! Sopa rent hela huvudet, kleta ner dig själv och en spritspåse, hiva på ett bakplåtspapper på en plåt och sätt igång. Som sagt, sopa rent hela huvudet!

Ironi klarar jag av och jag har även en liten gnutta självinsikt. Det här är inte perfekt i alla ögon men i mina är det perfekt operfekt och det är lite det jag strävar efter här i livet, alltså inte bara när jag gör maränger. Det gäller även mina bilder, mitt hem och allt som finns runt det. Här har vi skavda fönsterkarmar, saknade lister, tapeter som bubblat sig och slitna och smutsiga golv etc etc men på nåt sätt är det operfekta helt perfekt för mig. Kalasbra! Vi har alla våra sätt att acceptera/blunda/glömma. I värsta fall finns ju alltid photoshop till hands om jag vill visa upp en finare fasad på bild. Brabra.

Åter till marängerna, jag har en liten fråga. Hur fasen ska man göra för att marängerna ska bli vita? Nu har jag provat med vanligt socker, florsocker,varmluftsugn och vanlig ugn. Ingenting fungerar. Det ser lovande ut i början men efter ett tag så börjar de gulna och bli typ kolafärgade. Så vill jag inte ha det, jag vill ha dom kritvita ju. Hur ska jag bära mig åt?

Ahlgrens bilar goes maräng.

4 rumstempererade äggvitor
1,5 dl florsocker
0,5 kapsyl ättika 12 %

Vispa äggvitorna till ett mjukt skum och tillsätt florsocker, lite i taget, under fortsatt vispning till ett hårt skum som formar toppar. Lägg upp i spritspåse och sätt igång. Sätt ugnen på 100 grader, ställ in plåten i mitten och låt de stå i 2 timmar. Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt. Låt marängerna stå kvar under natten. 

 

 


8 svar till ”PERFEKT OPERFEKTA MARÄNGER.”

 1. Det jag har hört är att blir de gula så är det för varmt i ugnen. Alltså jag skulle föreslå sänk tempen i ugnen och grädda längre tid….

 2. Jag undrar också. T ex vill man ju att spökmaränger på halloweentårtan ska vara vita. Har inte bakat några maränger sedan de blev gulbruna…
  Hälsar Dillen och hoppas lösa problemet till november

  1. De är ju jättefina! Men om du vill få riktigt vita maränger så kan du följa ”mitt” recept. Såhär gör jag, mina blir helvita :D http://madebymaryblogg.blogg.se/2013/january/minimaranger-mini-meringues.html

   1. Nu skulle jag ju svara Helena men svarar istället Fröken Dill, men det var väl lika bra å tjoffa in svar åt alla kanske? :P PAssar även på att spamma kommentarfältet lite när jag ändå är igång. Varför göra ngt med måtta liksom?

 3. […] otroligt snygga marängerna fick vara med och […]

 4. […] aldrig kommit till skott att fråga hur jag ska bära mig åt. Idag fick jag tummen ur efter mina ohyggligt snygga maränger som jag visade upp tidigare. En del tips fick jag och alla handlade mer eller mindre om […]

 5. Vita eller inte, jag tycker de är jättefina!

  Hur skulle världen se ut om allt vara helt perfekt och tråkigt? ;-)

  Kram kram

 6. […] äggvita. Det går att smaksätta tills man storknar. Just dessa är lite i klass med mina perfekt operfekta maränger härom veckan. Eftersom jag inte följde något recept så får jag skylla mig själv. Jag tog lite […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.