PEPPARKAKANS DAG 9 DECEMBER

Det är många dagar att hålla reda på. Idag är det tex pepparkakans dag och det måste ju firas. Det är även Internationella antikorruptionsdagen, det säger mig inte så mycket men det kan få hänga med i firandet. På söndag är det Tangons dag och den 18.e är det kakans dag. Jag har ett eget kex som blir 16 just den dagen så då firar jag av helt andra orsaker. Tänk på det med alla dagar, man ska ta alla tillfällen man får att fira!  Glöm för allt i världen inte att fira Sten Stures ben den 19 januari. En större högtid får man leta efter! ”Ni firar först genom att ni kastar kanonkulor i form av snöbollar på varandra för att sedan äta upp kanonkulorna i form av chokladbollar.”

Åter till pepparkakan. Jag firar genom att slå till med det godaste muffinsreceptet jag någonsin gjort. Pepparkakasmuffins modell saftigt! Äpple är trixet…inte så innovativt som jag kanske hade önskat men man kan inte få allt här i livet.

12 muffins

2 ägg
2 dl strösocker
100 gram smör
1 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
1 msk pepparkakskryddor
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 rött äpple

Smält smöret och låt det svalna en smula. Häll i filmjölken.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.  Blanda de torra ingredienserna och blanda med äggsmeten. Rör försiktigt ner det smälta smöret och filmjölken. Riv äpplet och vänd ner. Skeda upp i 12 formar, på muffinsplåt. Ställ in i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Prova med sticka. Den ska vara torr. 


12 svar till ”PEPPARKAKANS DAG 9 DECEMBER”

 1. Tangons dag – den ska jag fira! Får bli ett glas argentinskt vin eller så för tango kan jag icke.
  Vad jag däremot kan är att äta muffins. Pepparkaka + muffins = sant!

 2. Alltid fantastisk dina bakverk!!

 3. Sedär, pepparkakans dag minsann. Finfina dekorationer du får till!

 4. Mjuka peppisar är de godaste tycker jag! Fina formar!

 5. alltså gu vilka bilder du tar,man blir helt förtrollad av dem,och vill äta allt du gör.

 6. SÅ fina, duktiga du!

 7. Superfina pepparkakor!

  Första gången jag är här, fin blogg och verkligen superfina foton. Vilken inspiration! :-)

 8. Måste säga att jag är imponerad av dina bilder, vilken inspiration man får av att kolla på dem! Alla är verkligen jättefina

 9. Hej jag heter Joanna och är 23 år och när jag var 14 år fick jag diagnosen Aspergers syndrom och nu bloggar jag öppenhjärtar om livet med diagnosen för att samhället ska få mer insikt och förståelde för hur det är att leva med Aspergers syndrom och att alla är lika värda trots bakgrund:)
  Så besök gärna min blogg:) kram
  och du kanske till och med vill göra ett bloglovin byte med mig?:)

 10. Vilka söta! Hade ingen aning om att det vara pepparkakans dag.

 11. Vilka söta. Hade också en ide att använda de små pepparkaksformarna till att göra dekorationer på kakor eller tårtor. Verkar ju funka perfekt :)

 12. TJUSIGA kakor, näää blev inte ett dugg fikasugen nu =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.