NUTELLAGLASS FRÅN ETT REGNIGT SÖDRA SÄM GÖR SJÄLEN GLAD

Jag ser ut genom vårt fönster och ser inget annat än regn och blåst men jag känner mig inte besviken eller irriterad över det. Det är skönt och jag tycker just detta vädret ger ett inre lugn. Vi sitter här inne i mörkret helt utan dåligt samvete. Tidigare idag var vi ute på en promenad till jordkulan, en gammal jordkällare fast den är byggd för att bo i. Den är restaurerad 1995 och är sedan dess öppen för alla. Det är en väldigt liten jordkällare men så mysig. Det finns öppen spis och några vingliga möbler. På bordet ligger det en gästbok där besökare har skrivit några fina rader om deras besök. Vi hade med oss engångsgrill, korv och bröd. Mysigt och enkelt. Vi klarade oss dessutom från regnet som började strila lagom tills att vi klev in genom grinden hemma igen efter några timmar. Ibland ska man ha tur.

I regn och rusk krävs lite extra gott och extra gott har det blivit. Jag misstänkte att kombinationen nutella och marshmallows  kunde bli bra men att det skulle bli så tokigt gott som det blev kunde jag aldrig förutspå. Den lite hårda nutellan gör hela glassen. Det är inte sista gången den här smakkombinationen hamnar i vår frys, det lovar jag. Den är väldigt gräddig men ibland behöver själen sitt. Ta hand om den.

6 dl vispgrädde
1 vaniljstång
1 gelatinblad

5 äggulor
1 dl strösocker

2 dl marshmallows, små bitar
1 dl nutella

Lägg gelatinbladet i vatten i några minuter. Häll upp grädde i en kastrull och dela vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg ner i grädden. Lägg även i vaniljstången. Låt det koka upp och ställ sedan för att svalna, lägg i gelatinbladet. Plocka inte ur stången än.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Ta ur vaniljstången ur grädden. Häll försiktigt grädden ner i äggsmeten, rör hela tiden. Häll tillbaka i kastrullen och sjud smeten på låg värme i 15-20 minuter. Det får INTE koka för då stelnar smeten.  Ställ smeten för svalt för att svälla i några timmar, helst över natten. Rör om med jämna mellanrum. Den ska vara kylskåpskall när den hälls ner i glassmaskinen och körs till en krämig glass, ca 40-50 minuter. 

Dela marshmallows till mindre bitar och lägg i precis i slutet när glassen är i maskinen. Lägg upp glassen, lite i taget, i en frystålig skål. Ringla över nutella, lägg ett lager glass och lite nutella. Häll på resten och ringla över lite nutella till. Kom ihåg, det är nutellan som gör hela glassen. Ställ in glassen i frysen och låt den gotta till sig lite extra i några timmar innan den serveras. Jag lovar att det kommer ta slut i ett nafs.  


8 svar till ”NUTELLAGLASS FRÅN ETT REGNIGT SÖDRA SÄM GÖR SJÄLEN GLAD”

 1. Å vad det låter grymt smarrigt. Det får du lova att bjuda på nästa gång vi ses, om typ ett år eller nåt :)
  Kram

 2. Kan inte vara annat än tokgott :-)

 3. Nutella i glass!! Det måste kan väl inte bli godare än godast! Hade jag haft en glassmaskin skulle jag slänga mig på den med en gång, men icke :C
  Kram BLOGGFISKEN-fisk för fulla muggar :)

 4. Görel

  Det låter apgott! Värmer du upp nutellan så att den blir rinnig? Eller hur ringlar du den?

  1. Helena

   Om den är rumstempererad så är den ganska enkel att ringla över men om den är lite för hård så är det bara att hysta in burken i micron några sekunder.

 5. Alltså jag gör på tok för lite glass..! Var så taggad att göra din rabarberglass just, men maken röstade ner mej så det blev aldrig av… :(
  Kanske han är mer lättövertalad till den här i stället? :)

  1. Helena

   Man ska inte rösta ner en rabarberglass, hoppas att du lyckas bättre med nutellan :)

 6. Åhej vad gott det såg ut! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.