MANDELBISCOTTI MED SMAK AV BLODAPELSIN

Jag nöter på med mina blodapelsiner. Måtte de aldrig ta slut!

För mig är mandelbiscotti jul men det fungerar lika bra alltid, jämt, ständigt. Så är det!
Det är en alldeles perfekt skorpa att ta fram till kaffet. Liten och naggande god. Med grovt hackad mandel och lite rivet skal från blodapelsin blir det helt förtäffligt i munnen.

Att göra biscotti, eller skorpor om man vill vara riktigt vardaglig och inte slänga sig med märkvärdiga ord, är ganska enkelt och det kräver varken mycket tid eller många ingredienser. Förvaras dom i tätslutande burk så håller de dessutom i en evighet. Fast det är klart, går burken att öppna så blir dom inte långvariga.

Just biscotti är toppen att krossa att ha i eller på glass. Är den i så krossa inte för mycket, det ska inte bli någon grynig glass. Inte bra.

Mandelbiscotti med smak av blodapelsin

150 g sötmandel
75 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
zest och saft från 1 blodapelsin.
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker


Sätt ugnen på 200˚C. Hacka mandel grovt. Vispa smör och socker pösigt.  Tillsätt ett ägg i taget samtidigt som du vispar. Blanda i zest och saft. Blanda i vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel i smeten. Vispa inte mer än att degen går ihop och allt är blandat.

Dela degen i två delar och rulla två rullar som är ca 30-35 cm långa och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Ta därefter ut plåten och låt det svalna något innan du skär dem i bitar, ca 2 cm tjocka. Sänk värmen på ugnen till 120 grader och lägg tillbaka bitarna med snittytan uppåt och låt dom torka i ugnen i ytterligare 30 minuter eller tills dom är riktigt torra. Förvara i tätslutande burk.


Ett svar till ”MANDELBISCOTTI MED SMAK AV BLODAPELSIN”

  1. […] HelenaLjunggren.com – Gastronomisk fotografipassion – matblogg […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.