MAN KAN KALLA DET PRALIN

pralin

Dom ser inte mycket ut för världen men nu ska vi inte hänga upp oss på småsaker. De må vara katastrofala i utseende och form men smaken, smaken mina vänner! Den är fantastisk. Aldrig kunde jag tro att kombinationen vit choklad och pepparkaka skulle fungera så bra. Visst, båda smakerna är goda så något annat skulle egentligen inte ens vara möjligt.

Jag har aldrig gjort någon form av pralin förr och har egentligen inte alls det tålamodet att pilla med formar och temperera choklad. Pillade med formar gjorde jag och sölade som aldrig förr, jag är en tämligen van sölare. Tempererade chokladen gjorde jag dock inte. Tyckte inte att det skulle behövas när det handlade om den vita varianten. Det behövdes inte heller.

I vanlig ordning så är det gjort på enklast möjliga sätt. Smaksätt dulce de leche med pepparkakskryddor, såpass mycket att du själv blir nöjd. Smält vit choklad och pensla insidan på formarna. Ställ sedan in för att svalna dvs stelna. Spritsa i dulcen och toppa hela tjofräset med ytterligare smält vit choklad. In i kylen. Klart. ÄT!

Jag tror att jag måste skaffa mig mer tålamod och riktiga formar att ”stöpa” praliner i. När, var och hur återstår att se.

Hoppas att ni har en fin kväll och missa inte ”Alla är fotografer” som börjar 21.00. Värsta bästa programmet! (typ det enda vi ser på)


2 svar till ”MAN KAN KALLA DET PRALIN”

  1. Men hur grymt gott lät inte det där? Varför har jag inte kommit på det själv, haha!

    Jag hatar också att hålla på med temperering och pralinformar.. Det blir ju toppen om allt funkar som det ska, men är alltid något som går fel, tycker jag. Känns inte värt det med tanke på hur mycket enklare det är att köpa praliner på någon chokladbutik ;)

  2. Jag köpte pralinsetet på Ica. Det innehöll fyra olika pralinformar, en termometer i en slickepott, tullar och spritspåsar samt recept. Det var superkul att göra praliner med det! Väl värt pengarna.
    /Annica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.