LÄNGTAN. ÖNSKAN. VERKLIGHET.

Jag har ätit. Riktig mat! Jag har längtat och jag har drömt om mat ända sen i torsdags förra veckan. Det har inte gott någon nöd på mig alls egentligen men det man inte kan få kan ju som bekant bli lite av en fixering och fixerad har jag varit. Mer än lovligt fixerad! Ända sen jag på tisdagen innan operationen läste en bok som dom hade på mottagningen på Sophiahemmet så har jag tänkt på bakad potatis. Det har varit mitt mål! I boken så fanns det mängder med recept på röror till just bakad potatis och det stod att efter 7-10 dagar var det bara fritt fram att äta det så – här är jag nu! 8 dagar efter operation, jag har blivit av med stygnen (agraffer) och jag har ätit den godaste bakade potatisen du kan tänka dig. Det var så salt och och gudomligt välsmakande. Idag mår jag barnsligt bra!

Jag gjorde röran medan potatisen stod i ugnen och under den tiden hann det naturligtvis bli alldeles för mörkt för att det skulle ge några bra bilder men ni får ta mig på orden eller se på den tråkiga iPhonebilden som jag har lagt upp på Facebook.  Jag hann bara ta några bilder på en av ingredienserna i röran, nämligen Ridderheims chilitomater. Jag har aldrig sett dom förr så detta var helt nytt och jag kan lätt säga att det var inte sista gången som dom hamnar i min kyl för det var fasligt vad gott det var. Alldeles lagom med chili och de var perfekta i en röra till bakad potatis.

Mitt största problem efter operationen är att jag har svårt att äta långsamt. Jag tycker det blir så smaklöst i munnen när jag inte kan sleva på som förr men jag antar, och hoppas att det är något jag kommer lära mig. Än så har det inte gått så fort att jag fått ont eller så men jag måste verkligen tänka mig för eftersom jag annars riskerar att ”dumpa”. Något som tydligen inte är så speciellt skönt och det kan ju kvitta. Idag verkar jag ha klarat mig trots allt, hoppas jag.

Bakad potatis med tonfiskröra

Tonfiskröra
0,5 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
1 burk tonfisk i vatten
5-6 st Ridderheims chilitomater
dill

Bakad potatis

Stick några små hål i potatisen och lägg i folie. Ställ in i förvärmd ugn, 225 grader, i ca 60 minuter.
Finhacka chilitomaterna och dill. Blanda alla ingredienser! 

 

 

 


6 svar till ”LÄNGTAN. ÖNSKAN. VERKLIGHET.”

 1. Låter gudomligt gott! Skönt allt gått bra :)

  1. Det var precis så gudomligt gott :)

 2. Grymt fina bilder! Inspirerande blogg!
  Vänliga Hälsningar Sofia

  1. Tack så jättemycket! Kul att du tycker om det!

 3. Hi Helena! I love, love, love your photography. Just love your simplicity! I will come back for more inspirations from you.

  Cheers from New Zealand,
  AB

  1. Hi! Thank you so much. It´s always nice to see new people from all over the world. If you need help with translation or something else just shout and I will be there :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.