KYCKLING. NUDLAR.

nudlar

Jag har under några veckors tid inte haft någon som helst lust för det här som kallas matlagning. Jag har inte haft ork och den där lusten har inte ens gått att hitta oavsett vad det än har handlat om. Min man har stått vid grillen alt. spisen och det har resulterat i mat som i alla fall har gjort oss mätta. Maten vid grillen är han en fena på men tyvärr är det lite så att om vi äter grillat lite för ofta så har jag en tendens att tröttna trots att det varieras. Efter ett tag vill jag ha vanlig mat – spagetti och köttfärssås, köttbullar och potatis, kyckling… Spagetti och köttfärssås har han bjudit på, på burk. Korv med bröd. Smörgås. Pizza. Kebab. Det hör kanske sommaren till, jag vet inte men hur som helst, nu börjar orken och lusten komma tillbaka och jag har äntligen börjat få fart under kastrullerna.

Jag lagar oftast bäst mat när det knappt finns några ingredienser. När jag får skrapa ihop det som ligger och dräller i små slattar i kylen. Gårdagens middag blev två skrämda kycklingfiléer som låg i frysen och skramlade. Skramlade gjorde även löken och morötterna. Förutom det är det enbart sweetchilisås till och så nudlar såklart. Tänk att det behöver inte vara svårare än så att få ihop en middag som är rolig att göra och som även smakar alldeles perfekt en regnig sensommardag.

Konstra aldrig till det. Det har man allt som oftast ingenting för.

2 kycklingfiléer, strimlade
2 ”sommarlökar”
2-3 små späda morötter
2 dl sweetchilisås
salt & peppar

Olja till stekning

Hetta upp en panna med lite olja och fräs den strimlade kycklingen nästan färdig. Tillsätt strimlad lök och morotsstavar. Fräs tillsammans en stund, salta och peppra. Häll i såsen och låt grytan puttra på svag värme under tiden som nudlarna blir färdiga. Häll av vattnet och blanda nudlar med sås. Servera. Strimla lite av det gröna på löken och lägg på toppen.

 


5 svar till ”KYCKLING. NUDLAR.”

  1. Tänk att sån där improviserad restmat nästan alltid blir så god. Och säger du asiatiskt till mig så säger jag JA!

  2. gott det ser ut.

  3. Älskar typsnitten. Får man fråga vad de heter!?

    1. Hej Petter, typsnitten är Code light och Pea beeferelli.

      1. Tack! Och ja just det… jag ÄLSKAR dina bilder med. Bilderna är grymma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.