KYCKLING. CHILI. CITRON

chili & citron

Snabba och enkla middagar är allt jag önskar, speciellt när jag är vrålhungrig och har väntat på tok för länge innan jag börjar. Jag är en mästare på att dra ut på tiden trots att hungern skriker sig påmind i magen. Det är enklare att ta en knäckemacka, som jag också oftast tar under tiden som jag gör maten vilket gör att när maten väl är färdig så får jag bara plats med två tre tuggor. Orutinerat och idiotiskt. Jag har sagt att när jag fyller 50 år så ska jag ha lärt mig allt. Jag har 14 år på mig. Puh!

Med en frisk touch av citron och en liten hetta av chili blev detta en alldeles strålande middag. Citron har visat sig fungera i det mesta och det är absolut inget man ska vara rädd för att prova. Tar man för mycket så är väl kanske risken att det blir en för stark citronsmak (ganska logiskt) som tar över i princip allt men med lagom mycket blir det perfekt.

500 gram kycklingfilé, strimlad

1 liten purjolök, strimlad

2 vitlöksklyftor, finhackade

1 burk krossade tomater + vatten att skölja ur burken med

en rejäl skvätt chilisås

1 msk chiliflakes
salt & peppar
zest från en halv  citron


Bryn kycklingen i en panna med lite smör tills den är genomstekt och gyllenbrun. Lägg i purjolök och vitlök, låt det steka med ett tag. Krydda och slå över resterande ingredienser. Låt kycklingsåsen puttra på svag värme i några minuter. Koka pasta.


10 svar till ”KYCKLING. CHILI. CITRON”

 1. Detta får bli dagens middag!

 2. […] HelenaLjunggren.com – En fotografisk matblogg – fotograf – bröllopsfotograf […]

 3. Ser underbart gott ut! :)

  1. I walked accidentally on your blog and had to stay to explore.. Wonderful recipes and stunning photos!
   Congratulations, you’re have one of the most beautiful and interesting blogs that I have seen lately.
   Mina

 4. Kristina Kinning

  Hej!
  Försöker hitta ett register över recepten ( som jag tror jag sett tidigare ) finns det ???
  Med vänlig hälsning, kristina

  1. Helena

   Oj, den länken verkar ha försvunnit. Kikar på det direkt :)

 5. mums! ser riktigt smarrigt ut! vad använder du för redigeringsprogram när du lägger dit text mm?

  1. Helena

   Hej Sara.

   Jag använder enbart Photoshop.

 6. Hej! vilka underbara mat bilder, Denna rätt ska det nog bli i veckan…
  undrar en sak vad brukar du ha för objektiv till dina fotograferingar?

  1. Helena

   Tack snälla!

   Jag använder mig i stort sett alltid av mitt fasta 50mm (1,4). Många objektiv är testade men av någon konstig anledning är det alltid det som jag faller tillbaka på :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.