JULMARMELAD GÖR JULEN

Här är den. Marmeladen som jag lovat att lägg upp. Idag har det nätt och jämt blivit ljust alls men en liten bild var inga bekymmer att knäppa av. Jag började dagen med att ta en tur till Ullared och Gekås. Jag behöver inte vara rädd för att bli kvar där nere speciellt länge av två anledningar. Ena av dom är att mitt resesällskap har myror, inte bara i brallan, utan över hela kroppen och den andra anledningen är att jag väldigt sällan blir imponerad av butiken men ändå ska jag dit och harva. Jag begriper det inte! Jag tycker inte att jag är speciellt gammal så jag borde lära mig att sitta men icke. Någon gång kanske det går in. Stanna hemma istället! Någon gång. Jag behövde i alla fall inte oroa mig för att jag skulle vara borta för länge.

Julmamelad tycker jag att alla borde testa att göra. Det är enkelt och det är gott. Det sprider dessutom en väldoft i hela huset när det tillagas. Bara bra saker. Den fungerar egentligen  året om till ostbrickor av de olika slag men jag tycker ändå att man bara ska göra den till jul. Det måste få vara lite speciellt.

Strax svidar jag om till min Twilight-klänning och beger mig in till stora staden Borås för att kika på Breaking dawn. Jag är Twilight-frälst ända in i benmärgen. Även om det kanske mest riktar sig till dom yngre så tycker jag det är en ljuvlig kärlekshistoria. Skimrande män finns det alldeles för få av och Edward är på riktigt. Basåattnivet!

 400 gram torkade fikon
3  apelsiner
2 blodgrapes
1 citron
1,5 dl juice (ca 2 apelsiner, se till att ta zest först)
2-3 kanelstänger
5 dl syltsocker
zest från 2 apelsiner

Skala apelsinerna, citron och grapes, ta bort allt vitt. Skär fruktköttet i mindre bitar.
Ta bort stjälken från fikonen. Skär även fikonen i mindre bitar. Lägg alltsammans i en kastrull.
Häll över juice, lägg i kanelstänger, zest och blanda i sockret. låt nu hela härligheten koka upp
och låt det koka i ca 15 minuter. Häll upp marmeladen i rena, torra burkar.
En marmelad som är given till julens alla goda ostar. 


19 svar till ”JULMARMELAD GÖR JULEN”

 1. Så gott med marmelad! Bilden är fin!

 2. Låter väldigt god. Gud, vad sugen jag blev på ädelost, pepparkakor och på det hade din marmelad suttit fint.
  Snygg du blev i håret! Och grattis till viktraset.
  Ha en trevlig helg

 3. Mmmm vad gott! Jag som gillar både fikon och apelsinmarmelad måste ju bara testa receptet.
  Jag njuter inte bara utav dina recept utan också av dina fantastiska bilder!!!

 4. Detta receptet ska jag bara testa! Så gott med fikon i :) Däremot vet jag å det bestämdaste att bilden tyvärr inte kommer att bli så fin som din… men det får jag ta! ;)

 5. Tackar och bockar! Så fin bild och finfint recept – fikon är en nyupptäckt favorit så det här blir till att pröva någon gång!

 6. Ser underbar ut Helena! :)

  Kram

 7. Tackar för receptet, perfekt att göra till små ätbara julklappar!
  Angående Edward: dåsådåvetja, jag har alltid undrat och hoppats :-)

 8. Detta receptet ska jag svara, den verkar jättegod!

 9. NY BLOGG PÅ MARKNADEN!
  Jag heter Cissela Larsson, är 16 år och bor i Ystad. Min blogg är ett sätt att ge utlopp för mina fotografier, tankar och funderingar, ett ställe där allt sker på mina villkor. Välkommen till mitt liv.

  http://www.cisselas.myshowroom.se

 10. Så gott med marmelad!

 11. åh de tar en verkligen till julen,sitta där med härliga ostar,marmelad och äta,mums..dina bilder är otroliga som alltid

 12. Mm du & dina underbara recept! Smask! Vi älskar ju julsmaker:)

 13. Den marmeladen måste jag testa! Skulle passa perfekt till alla olika ostar vi ska äta på julafton :)

 14. Vi koker gärna vår egen marmelad så vi måste ju nästan prova ditt goda recept. Något för glöggabordet!

 15. Som flera andra här har skrivit så mäste även jag prova deta underbara recept!

  Tack för en kanonblogg :-)

 16. Åh, det där låter riktigt gott!

 17. […] (whose blog is well worth a visit for her gorgeous photography alone!) just posted about a christmas marmalade with figs and citrus – it looks […]

 18. […] (whose blog is well worth a visit for her gorgeous photography alone!) just posted about a christmas marmalade with figs and citrus – it looks […]

 19. […] (whose blog is well worth a visit for her gorgeous photography alone!) just posted about a christmas marmalade with figs and citrus – it looks […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.