INZPIRA MAGAZINE. AFTER EIGHT.

 

Nu ska jag berätta något som jag är väldigt stolt över och det är att jag och mina bilder kommer att vara med i en tidning, eller ett magazine för att vara helt korrekt, som släpps 23 augusti – Inzpira magazine. Ett helt makalöst magazine. Jag har turen att jag fått se hur det kommer se ut och detta mina vänner, är rakt igenom ljuvligt. Det är kreativitet med stort K.  Missa den inte! Jag lovar att jag kommer påminna fler gånger. Jag är barnsligt stolt över att få vara med. Liksom, ett reportage om mig?!  Att läsa om mig själv på det viset är inte något som jag är direkt bortskämd med. Vilken egoboost det är! Som sagt, missa inte.

Kvällens glassrecept visas som instagram eftersom dom riktiga bilderna är bortlovade och ska då inte publiceras här riktigt än. Glassen som visar sig på bilden är återigen en riktig höjdare. Jag hade funderat hela dagen på vad jag skulle göra för glass och när jag var på Ica så ställde jag frågan till en vän om hon kunde säga nåt som var gott. Mint blev svaret och mint blev det. En glass med After eight. Å vilken glass det blev. Smält after eight i smeten och på slutet i med finhackad after eight. Det är segt, sött och mintigt.

3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
en knivsudd ekologiskt vaniljpulver

6 äggulor
1 dl socker

15 after eight-bitar
1 gelatinblad

Koka upp vispgrädde, mjölk och vaniljpulver. Lägg gelatinbladet i vatten i några minuter, Ställ åt sidan för att svalna. Krama ur gelatinbladet och rör ner i gräddmjölken. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Rör försiktigt ner den avsvalnade gräddmjölken och häll sedan tillbaka i kastrullen. Lägg i 10 bitar after eight i kastrullen och låt det smälta. Låt smeten sjuda på låg värme i 10-15 minuter. Det får absolut inte koka för då stelnar det. Ställ smeten svalt och låt den bli kylskåpskall. Låt den gärna svälla i några timmar, helst över natten. Kör i glassmaskin tills det blivit en krämig, härlig glass, 40-50 minuter. Finhacka 5 after eight och lägg ner i glassen precis innan den är färdig i maskinen. Lägg glassen i en frystålig form och ställ in i frysen i nån timme innan servering.

 

 


10 svar till ”INZPIRA MAGAZINE. AFTER EIGHT.”

 1. Så fantastiskt roligt att vara med i en tidning.
  Jag har haft lite svårt att kommentera på din blogg, det senaste, men nu verkar det fungera igen.
  Ha en fin kväll.
  Kram
  Hanna

 2. Grattis! Vilken ego boost :-)

 3. Grattis! Sa himla skoj. Och glassen ser helt ljuuuvlig ut!

 4. Grattis! Vad roligt :) Glassen låter underbar! Det här receptet ska sparas :)

 5. Görel

  Jätteroligt! Är det enbart en papperstidning eller kommer den finnas på webben också?

 6. Åh, vad roligt! Grattis! Det är du värd.

 7. Stort grattis! Du gör sjukt fina bilder så det är dig välförtjänt :-)
  //Lottzy

 8. Bättre sent än aldrig… ( att läsa detta du skrivit) Nr Ett, SketansKul att du ska vara med i tidningen. =) Det gillar vi. Nr Två…. Hahahah!! Mint!! Det blev mint ;) gött…
  SyberKram!!

 9. Vad häftigt att få vara med i en tidning, jag försår att du är stolt.
  Vilket härligt recept på after eight glassen!!

 10. gode tid vad gott det såg ut : ) jag som inte ens är speciellt förtjust i glass ; ) kram Sofia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.