fläderglass med hallon

 

Då var det dags för lite glass igen. Fläder och hallon. En helskön kombination faktiskt. Jag var lite skeptisk eftersom dom är smakstarka båda sorterna men för att använda ett känt uttryck så ”gifter dom sig” perfekt. Riktigt somrigt och svalkande. Just svalkande är något som vi är ett stort behov av idag för det är sånt åsketryck i luften och det gör det hela så klibbigt och svettigt. Jätteäckligt! Vi får väl se om det smäller till här snart eller om vi fortsätter att klibba.

Fläderglass är enkelt och det är få ingredienser. Gör egen saft eller köp färdig, det spelar ingen roll alls. Hallonen bör vara färska eftersom dom smakar mer och är fasta. Detta är barnsligt enkelt!

1 burk kondenserad, sötad mjölk
1 dl outspädd flädersaft
1 dl grädde

1 dl hallon

Vispa grädden och blanda samman kondenserad mjölk och flädersaft. Ställ in i kylen och låt det bli kallt innan du blandar samman vispad grädde och  mjölk/saft och häller ner det i glassmaskin. Kör till en krämig glass, ca 35-40 minuter. Mosa hallon och ställ in i kylen under tiden. Blanda i dom mosade hallonen på slutet i glassmaskinen. Lägg glassen i en frystålig bunke och låt den frysa 1 timme innan servering.


10 svar till ”fläderglass med hallon”

 1. Jösses så smarrigt!! När det är enkelt så är det ju ännu bättre!!:) Måste jag testa…

 2. Görel

  Väldigt intressant med den kondenserade mjölken, har inte sett det i glassrecept förut, men det måste ju bara bli bra! MÅSTE skaffa en glassmaskin. Kan du rekommendera någon?

 3. Görel

  Och bilder som man kan dö för, som vanligt.

  1. Helena

   Tack snälla du!

 4. Marie

  Har precis hittat denna trevliga blogg. Helt underbara bilder.

 5. Fantastiska bilder du tar!

  1. Helena

   Tack!

 6. Måste verkligen testa glass på kondenserad mjölk. Börjar få upp ögonen för hur användbart det är…

 7. Vi köpte en burk mjölk för att testa att koka till kolasås, men det har lixom aldrig blivit av… Tror faktiskt det beror på att vi har väntat på detta istället, låter mycket mer i vår smak!

 8. Görel

  Tror att hemgjord flädersaft är bättre eftersom den är mer koncentrerad. Jag har just silat min andra sats och nu står ingredienserna till den här glassen i kylen och väntar på att bli glass lite senare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.