ENKLAST PASTA.

pastapesto

Söndag och total avsaknad av lust att laga mat. Tack spagetti för att du finns och tack pesto. Det här går undan och det finns ingen anledning att konstra till det. Allt du behöver är en kvart, ca, och den kostar inte många kronor.

Pesto finns i en mängd olika smaker numera och man väljer helt och hållet den som faller en bäst i smaken. Här har jag använt Icas Arrabbiata, tomat, paprika och chili, men det fungerar precis lika bra med en klassisk grön pesto. Bestäm du.

Jag har ett litet litet problem. Jag är en godissugen slöhög med alldeles för långt till affären. Hur ska jag få ihop detta? Har du vägarna förbi? Jag tycker om allt lösgodis men helst bubblizz, gröna grodor, sega råttor och sura soda pops. Ba’säge.

”Res dig upp från skönaste hörnet i soffan. Fyll på med vatten i kastrull och skicka i salt – koka pasta. Strimla lök, 2 st. knipplök – hela, även det gröna). Knaperstek bacon (140 gr) som sedan läggs på papper under tiden som det andra blir färdigt. Skicka i löken i stekflottet från baconet, mjukstek på svag värme. I med en matsked valfri pesto och en matsked creme fraiche. Häll av pastan men spara lite vätska och blanda i tillsammans med lök/pesto. Häll upp och strössla bacon, lite mer finstrimlad knipplök och lite fetaost. Klart. Ät. Placera dig återigen i sköna hörnet på soffan.”


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.