En halvdag på vårdcentralen och resten i sängen

 

 

Strålande sol och gudaljuvlig värme. Vad gör man då? Jo, man åker till vårdcentralen och blir sittandes där tills klockan blivit lunch och när man sedan kommer hem så smäller huvudvärken till så det är bara att gå och lägga sig. Det är vad jag har gjort idag. Det känns som hela dagen har gått åt skogen. Det är tur att vi är inbjudna hos vännerna i grannbyn så det blir nånting roligt som händer. Det är fortfarande varmt och soligt så det verkar bli en fin sommarkväll på deras altan. Det är jag värd.

Anledningen till mitt besök på vårdcentralen var att hela min hårbotten är full med sår och annat oskönt. Det kliar, svider och känns ofräscht så det var dags att ta itu med det och få ordning på det. Psoriasis. Jag har misstänkt det länge men ändå – Tack för den! Det var precis det jag fattades så nu är medicinskåpet utökat med allehanda krämer, salvor och vätskor. Salva till såren och skorporna i öronen, kräm till armbågar, ben och knän och vätska till hårbotten. Det är inte utan att jag funderar över vad som kommer härnäst, vad blir det *”nytt och spännande” nästa gång?

* Mats sa så för många år sedan, innan jag fick min diagnos ”Det är i alla fall roligt med dig för det är alltid något nytt och spännande.”


4 svar till ”En halvdag på vårdcentralen och resten i sängen”

 1. Stackars dig. Ja, hoppas att nästa nya och spännande grej är något bra mycket trevligare…

 2. Vad trist! Fast å andra sidan är det ju bättre att du får krämer och mediciner så kanske det blir bättre. Jag vet väldigt lite om psoriasis så jag vet hur bra mediciner hjälper.
  Hoppas kvällen slutade bra och att morgondagen blir betydligt bättre än idag.
  Kramar!

 3. Görel

  Först när jag läste skorpor och grejer i hårbotten tänkte jag ”olivolja” eftersom det hjälper min hårbotten. Men med psoriasis är det nog en annan sak. Kan tänka mig att det är ett pyssel med alla dessa salvor, jag hoppas verkligen att de hjälper och att du får in en bra rutin.

 4. Ajamen, behöver du liksom drabbas av mer skit, räcker det inte? Hoppas att salvorna hjälper så du får bukt med det!

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.