DOFTEN.”I tvättstugan låg det en påse vid bänken. En påse som jag inte haft en tanke på. När jag öppnade och kikade så var den där, doften som får mig att må så bra. Lavendel. Det doftar rent, fräscht och det doftar sommar. Det finns inga blommor kvar på dom snustorra stjälkarna men doften finns kvar.

Jag kan inte minnas när jag fått påsen alls men jag misstänker att det var i somras av min pappa. Han har extremt mycket lavendel, lyckliga han, på sin lilla uteplats och om jag känner mig själv rätt så har jag nog bett om lite för att göra nånting med det. Jag har nåt vagt minne, långt bak i huvudet,  av att jag i somras ville testa att göra lavendelhonung. Nu blev det bevisligen inte så.  Hur jag kunnat glömma av påsen kan jag dock inte begripa men man kan ju inte veta allt här i världen.”

…och vann en liten gnutta sommar.


9 svar till ”DOFTEN.”

 1. Håller med det luktar så gott!

  1. Martina Mitt bästa skönhetstips är leednet. Det finns inge vackrare än en leende människa!

 2. Lavendeldoft är ljuvligt. Finns det något bättre än att krypa ner mellan nymanglade lakan som doftar lavendel.

 3. Doftar så gott och påsen fick dig att minnas sommaren :)

 4. Ja, vi kan verkligen behöva en liten hälsning från sommaren nu… Härligt hur dofter och smaker kan ta oss tillbaka i tiden:)

 5. Sven-Olof

  Hallå där lavendellovers – kan man månne lägga in en kvist eller en lavendelpåse i tvättmaskinen?? Doftar ju så gott! Eller hur gör man??

 6. Oo, jag är också helt besatt av lavendel! Lavendelglass rekommenderas varmt. Och sköljmedlet med lavendeldoft från Durance. När man sedan hänger upp tvätten till tork luktar det i hela huset. Underbart!

 7. Du är verkligen superduper duktigt med kameran. Vilka fina bilder.

 8. Det finns ett gott skäl att lavendel är min favoritblomma. Förutom att doften är härlig så är den bra mot stress och oro. Jätteskön när man ska sova och eterisk lavendelolja är bra mot brännsår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.