CHOKLADKAKA.

CHOKLADKAKA

En enklare kaka är svårt att finna. Det är så få ingredienser att det är rent löjligt. Helt utan ägg och med väldigt lite socker. Den går snabbt att slänga ihop och den är krispig med ett mjukt inre. Låter lite som någon jag känner. Väldigt väl. Eller nåt åt det hållet.

Alltid när jag får tråkigt och har svårt att få tiden att gå är det perfekt att ställa sig i köket och baka. Jag bakar som jag gör. Det är kaos, ingen ordning och det är mer prylar på golvet än vad som borde vara lagligt. Jag förbrukar kökshanddukar som om jag vore besatt. Alltid innan jag ska baka så vill jag dammsuga och torka golven, varför har jag egentligen inte något svar på alls för så som det ser ut när jag är färdig borde få mig att tänka om. Kanske är det för att jag är medveten om mitt kommande fummel? Någon gång kanske. En dag dammsög jag två gånger. Vill du testa om du är vig är mitt tips att fumla ut florsocker på golvet, ta på dig tofflor och sen är det bara att skaka loss. Ett litet tips till innan du ger dig i kast – akta dig!

Chokladkaka. Här är den. Och, glöm aldrig den kalla mjölken!

100 gram mjukt smör
2 dl vetemjöl
0,5 dl creme fraiche
1,5 msk kakao
1 msk mörkt muscovadosocker
pärlsocker

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop alla ingredienser och forma små bollar och rulla dessa i pärlsocker. Lägg dom sedan på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dom något. Skicka in i mitten av ugnen i ca 11 minuter. Låt svalna på plåten.


Ett svar till ”CHOKLADKAKA.”

  1. Ojojoj. Måste prova dessa! Ser alldeles fantastiskt goda ut och verkar så lätta att göra. Jag har förresten provat att strö mjöl omkring mig och gå i tofflor på laminatgolv. Jag kan efter det konstatera att jag är inte så särskilt vig ;) Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.