CHOKLADDOPPAD KAKA.

chokladdoppad kaka

 

Dom här kakorna ställs fram helt ”odoppade” tillsammans med en skål/tallrik/bunke (beroende på chokladbehovet) och man får själv doppa dom i precis den mängden som man vill ha. Lite som chips och dip fast cookie style. Värsta grymt, eller hur?

Kakorna är av den spröda tunna sorten och de ska inte på något sätt vara perfekta i formen. Fast, vill man ha perfekt ska man ha perfekt och då är det bara att använda formar. Kakorna är smaksatta med lime. Choklad och lime är alltså ett par som fungerar perfekt ihop. Faktiskt.

100 gram kallt smör
3 dl vetemjöl
1 dl creme fraiche
finrivet skal från en lime
ca 1 dl strösocker

Lägg alla ingredienser, utom sockret, i en matberedare och kör ihop till en deg. Kör inte maskinen mer än nödvändigt. Rulla ihop till en lång rulle. Plasta in och lägg degen i kylen i minst 30 minuter.

Skär tunna skivor av rullen och kavla ut dom till tunna kakor, kavla samtidigt in lite socker som strös på varje bit. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda kakorna i mitten av ugnen på 225 grader i fem minuter eller tills dom börjat bli lite gyllene. Låt svalna på galler. Receptet som jag lånat lite av är det här (klicka)


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.