SÖT. SYRLIGT. GOTT.

Trött. Kyligt. Grått. Vädret är så deprimerande att jag bara vill dra något gammalt över mig och inte vakna igen innan framåt i slutet på april. Det åskar, haglar tennisbollar, blåser halv storm, snöar, regnar…inte spännande på en enda fläck alls. Så här vill inte jag ha det. Tyvärr är inte den gamle (läs: Mats) hemma än så jag får snällt vänta på min tur. Jag försöker fördriva tiden så gott det går.

Idag har har en limecurd blivit till, eller ja, en limelemoncurd. Jag vågade inte riktigt gå hela vägen, fegis som jag är, så jag körde hälften hälften (hältahälta på väschötska) och jag måste säga att det blev faktiskt riktigt gott. Det blev sådär lagom syrligt så att det liksom drar lite i munnen. Om nu någon förstår hur jag menar? Ikväll hamnar den på rostad macka och till det en jättekopp med te. I morgon tror jag bannemig att den hamnar i en glass. Glass var alldeles för längesen som jag gjorde så så får det bli!

4 limfrukter
1 citron
1,5 dl strösocker
50 gram smör
2 msk majsstärkelse
2 ägg
2 äggulor

Riv skalet från alla frukter  och pressa ur saften ur alla utom en. Lägg i en kastrull tillsammans med socker och smör, låt det koka upp. Sila av!
Pressa ur saften ur den sista limen och blanda med majsstärkelse. Rör försiktigt ner i den varma vätskan. Vispa äggen och blanda ner i kastrullen, låt det sjuda under konstant vispning till curden tjocknar. Häll upp i rena, torra burkar. Låt svalna!


10 svar till ”SÖT. SYRLIGT. GOTT.”

  1. Mmmm så gott! (Konstant trött här med!)

  2. Har sagt det förut men dina bilder…. det är matkonst!!!! Håller med dig om detta eländiga väder, vill också gå i idé nu.

  3. Otroligt trist och deprimerande väder ute nu, fastän jag bor i norrland så regnar det idag den 15 december. Helt sjukt!

  4. Attans o fi, vi är nog en hel del som helst skulle vilja gå i ide nu, eller i varje fall gärna emigrera till varmare och ljusare breddgrader. Det blir för 17 mörkt redan vid 2 på eftermiddagen, var tusan är snön?!?

  5. Vilka snygga bilder! Och lemoncurd som är så gott… Men lime kan det ju inte bli sämre direkt :D Rekommenderar att testa att fylla bullar med rikligt med lemoncurd… Kladdigt, syrligt och alldeles underbart.. :)

  6. Jättefina bilder! Lemonlimecurd låter galet gott, och jag tror att det kan bli en riktig superhit i glass! Tror du den hinner smälta om du postar den till Öland? ;-)

  7. Vilken bra julklapp. Hmm ska fundera på om jag hinner göra någon burk och ge bort. Vackra bilder som vanligt. Dom gör att man glömmer vintermörkret för ett ögonblick

  8. […] Limelemoncurden har hamnat i en glass. Här är den. Receptet kommer så småningom. […]

  9. […] ett tag sedan så jiddrade jag om en lemonlimecurdglass. Här är den. Eftersom jag helt missat att fotografera förra batchen så fick jag göra en […]

  10. […] Det får bli en repris framåt i augusti och då ska jag fylla den med något syrligt som tex lemoncurd och kanske även ha med en liten näve jordgubbar. Inte helt omöjligt att det även följer med en […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.