SNABBA BULLAR.

Inget bröd? Störthungrig?

Att göra bröd som måste jäsa dryga timmen plus lite till är inte att tänka på alls.  40 minuter är allt som behövs. Låt mig få presentera snabba bullar! Servera dom ljumma med ost och skinka. Jag lovar, det blir inte bättre än såhär.

Om du använder dig av Manitoba cream (mjöl) så kommer bullarna att lyfta sig och bli höga, fina och luftiga. Precis som bröd ska vara helt enkelt. Det fungerar med vetemjöl special också men resultatet blir inte riktig i samma klass. Man tar det man vill ha och sen är det inget mer med det.

50 gram jäst
4 dl ljummet vatten
3 msk rapsolja
1 msk sirap, ljus
1,5 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
7 dl Manitoba cream alt. Vetemjöl special

Lös upp jästen i det ljumma vattnet. Häll i alla ingredienser och kör i maskin på medelfart i 7-8 minuter. Degen ska inte vara för lös och inte för hård, en lagom kletig deg alltså. Dela upp degen och forma bullar. Räkna ungefär 100 gram per bulle. Min deg vägde 1100 gram så det blev 11 bullar. Snabbt uträknat! Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen (ställ in i kall ugn) på 200 grader i 25 minuter. Klart. Vill man så kan man pensla bullarna med vatten med en skvätt olja i, det behövs egentligen inte men om man vill ha lite glansigare bröd så fungerar det.


3 svar till ”SNABBA BULLAR.”

  1. Snabba bullar är alltid bra att spara på sig. Alltför ofta som man kommer på att det var slut på bröd bara en stund innan kvällsmatdax. Har hänt mer en en gång att det blir ”akut-scones” då. Kul med variation!

  2. alltså dina bilder är fullkomligt magiska! mörka – men med ljus! så galet fina. hur gör du?

  3. […] Snack buns – easy and quick to make buns and amazing photos showing how they were made. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.