KYCKLINGPYTT & ÄGG.

kycklingpytt

Det krävs inte så mycket för att få något gott på tallriken. Här är en synnerligen lyckad kylskåpsrensning. En kycklingpytt med morötter och kryddig korv. Det skulle naturligtvis ha varit rödbetor till härligheten men eftersom jag har en jobbig yrseldag, bor 2 km bort från affären, är utan bil och det regnar så fick jag helt enkelt vara utan. Det gick ändå men föreställ er en skål, rejält fylld med rödbetor. Bra så!

Jag ska inte bli långrandig eftersom den redan nämnda yrseln kräver att jag nu lägger mig under täcket igen och stannar där tills den har försvunnit, när det nu blir men vad jag vill ha sagt med det här inlägget är: Var aldrig rädd för att prova. Kika in i kylen och kolla snabbt över vad det är som är på väg att gå ut från kylen själv och gör nånting med det. Har du hundar eller icke bortskämda katter gör det inte så mycket hur det smakar. Antingen blir du eller djuren lyckliga. Mitt psykotiska zoo får fortsätta att hålla sig till torrfoder idag medan jag nu ska somna mätt, nöjd och mycket belåten.

Puss

2 kycklingfiléer, strimlade
3-4 kryddkorvar, slantade
1 gul lök, hackad
3-4 potatisar, skurna i valfri form
2-3 morötter, skurna i valfri form
smör till stekning
salt och peppar

Hetta upp en panna med lite smör och fräs kyckling tills den fått en fin färg. Lägg i korvslantarna och låt dom steka med en minut eller två. Häll över till en annan gryta och stek sedan grönsakerna mjuka. Blanda samman med kyckling/korv, salta och peppra. Stek ägg. Ät. Tack för maten!

 

 


Ett svar till ”KYCKLINGPYTT & ÄGG.”

  1. Så läckert på alla nivåer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.