JORDGUBBSGLASS MED RIPPEL AV DULCHE DE LECHE

Gårdagens dulce de leche har nu äntligen hamnat i en glass. Inte i vilken glass som helst utan i en jordgubbsglass. Något blek dock men det gör ingenting eftersom smaken är det viktiga här. Dulche de leche i glass är helt fantastiskt gott och det stelnar inte, det blir liksom aldrig isigt utan det håller sig krämigt, sött och vansinnigt gott. Dessutom blir det snyggt när det är ripplat i glassen. Så kort och gott, det är perfekt på alla sätt och vis. Jag har använt det förr i min Tom & Jerry-glass (den är fortfarande den absolut godaste glassen jag någonsin har gjort)

Jag försökte pigga upp bilderna lite genom att fotografera i en grön, eller förlåt, ILLgrön tröja. Den observante ser mitt försök i skeden. Misslyckande eller inte, det får betraktaren avgöra. Jag gjorde i alla fall vad jag kunde.

Efter min operation så har jag tyvärr upptäckt att glass inte längre är något som jag kan äta. Sorgligt och otroligt ledsamt. Kroppen mår inte bra av det alls så därför är det endast provsmakning som jag får hålla mig till men det är knappt att det går. Mer glass till andra alltså vilket stör mig en liten, liten smula. Mats däremot, han jublar!


Jordgubbsglass med dulce de leche

250 gram jordgubbar
2,5 dl grädde
2 dl mjölk, standard
5 äggulor
1 dl strösocker
2 gelatinblad
1 msk glykos

dulche de leche

Snoppa jordgubbarna och lägg i en mixer. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten. Vispa äggulor och socker pösigt. Häll i grädde och mjölk i äggsmeten och häll sedan allt i en kastrull. Sjud det på svag värme under omrörning i några minuter. Det får absolut inte koka för då stelnar det. Lägg i gelatinblad och glykos. Häll blandningen i mixern tillsammans med jordgubbarna. Mixa till en slät smet. Häll tillbaka i kastrullen och ställ smeten i kylskåpet i minst 3-4 timmar, helst över natten.

Häll den kylskåpskalla smeten i glassmaskinen och kör till en mjuk, krämig glass. ca. 40-50 minuter. Rippla i dulche de leche innan glassen ställs in i frysen. Låt den gärna ståi frysen 1-2 timmar innan servering.

 

 

 

 

 

 

 

 


17 svar till ”JORDGUBBSGLASS MED RIPPEL AV DULCHE DE LECHE”

 1. Mumsfilibabba! *letar frenetiskt efter en burk kondenserad burk*

  1. Har du funnit någon burk? :)

 2. Mums!
  Ha en fin söndagskväll!
  Kram
  Hanna

 3. […] in de här recepten för lite inspiration till kommande vecka: – Helena har gjort Jordgubbsglass med rippel av dulce de leche – Skogarna dignar fortfarande med lingon och Lotta har gjort Lingonbröd. Blir till att hämta in […]

 4. Vilken härlig blogg du har !

  1. tack snälla du!

 5. Jag ska snart göra en gastric bypass. Det känns trist att man kanske sockerdumpar bara för en enda liten klick glass…
  Men jag har också läst att en del inte dumpar alls och att en del vänjer sig vid socker och fett efter några år och slutar dumpa när de äter såna saker. Vet inte vad som är värst…
  Mitt problem blir dock coca-cola, är totalt beroende och kan inte dricka den med sötningsmedel i, blir jättedålig och kräks av sötningsmedel. Hur överlever man resten av livet utan coca-cola, glass och choklad? :)

  1. Det är nog väldigt individuellt. Jag tänker inte så värst mycket på det faktiskt mer än om det står framför näsan på mig men jag glömmer fort :)

   När ska du opereras och vart ska du göra det? Ett stort lycka till vill jag önska dig!
   info@helenaljunggren.com – om du har några frågor. Kanske kan jag hjälpa till med något.

 6. Mums : ) såg mycket gott ut kram Sofia

 7. Är det sockret eller fettet tror du som du reagerar på? Kanske kan testa att justera recepten, tex göra yoghurtglass eller använda naturligt söt frukt.

  1. Jag misstänker att det är kombinationen socker och fett men jag vet inte om det är möjligt att det kan vara så. Fett verkar gå hyfsat och likaså socker, iaf när dom är separerade. Det är egentligen bara bra att jag reagerar negativt, det blir ju liksom så mycket enklare att hålla sig undan :) Mer glass åt andra helt enkelt :)

 8. Förstår er båda, både jublaren och dej:)

 9. Snygg blogg! Bra bilder! //Niklas

  1. Tack så mycket och tack detsamma!

 10. Vad gott med jodgubbsglass + dulce de leche =D
  Jag gillar dina bilder skarpt! Supersnygga!!

  1. Tack så mycket!

 11. Kan ju säga att det var underbart gott :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.