JAG BEHÅLLER SOMMAREN ETT LITET TAG TILL

Vi gjorde ett ett litet experiment i somras. Att vi skulle glömma av det i skafferiet var inget som vi hade någon som helst plan på men så blev det.

Experimentet gick ut på att blanda den skvätten vodka vi hade kvar med bären som växte på buskar och träd i trädgården. Trädgårdsvodka! I med bär i en burk med tätt lock. Röda vinbär, hallon och tidiga körsbär. I med en halv matsked socker och sen på med vodkan. Stäng locket och ställ mörk och svalt. Glöm gärna bort det i några månader för det gör absolut ingenting.

Hur det blev? Mats blev helt klart nöjd vilket i och för sig inte är något ovanligt. Jättegott. Dom sura körsbären gjorde sitt och likaså sockret.
Tänk, hela 1,5 dl. Jag borde lyckas hålla på sommaren ända tills nästa sommar. Så mycket alkohol dricker jag.

Idag är en pyjamasdag. Jag har inte gjort något alls med undantag för morgonpromenaden med hundarna. Jag har bara eldat, frusit, yrslat, eldat lite till och frusit ytterligare. Jag gissar att det är en fina helgen som betalar sig. Det går bara inte att ha det för bra för länge. Jag får helt enkelt vara glad för det lilla.
15 Kommentarer till “JAG BEHÅLLER SOMMAREN ETT LITET TAG TILL”

 1. Jessica skriver:

  Hej Helena
  Vilken underbar blogg du har, massor med tips på allt och lite till.
  Sk verkligen kika runt lite mera nu.
  Tack för din fina titt inne hos mig.
  Kram på dig.
  Jessica

 2. Trädgårdsvodka, ojojoj! ;)

  Man får ha en pyjamasdag… det är sunt!

 3. onkis skriver:

  Trädgårdsvodka,låter spännande :)
  Tack för kommentaren inne hos mig,
  mysig blogg du har.

 4. Lotta skriver:

  Hejsan! Kul att du tittade in hos mig :) Och jag ska titta omkring lite mer hos dig, jättefin blogg:)

  Ha en fin kväll!!
  Kram Lotta

 5. Pernilla skriver:

  trädgårdsvodka! vilken superidé! det låter helt fantastiskt, mycket bättre än den ganska äckliga polkavodkan som vi ibland slänger ihop alldeles försent så den bara får dra i två timmar, vilket ju kan vara förklaringen till att det är så äckligt ;)

 6. Det borde du ju ta och registrera, trädgårdsvodka… innan någon annan snor det och tjänar en massa pickadoller på det:)

 7. Camilla skriver:

  Trädgårdsvodka..jojo…jag tar gärna ett glas. Nä…inte idag men på fredag kanske ;)
  Sv: Hmmm …en sådan våg skulle jag behöva.En glädjevåg,helt enkelt ;)
  Kram på dig!

 8. Mrs Sunshine skriver:

  Härligt med konserverad sommar!
  ha en skön kväll:-)

 9. Helena skriver:

  Sv; Tack för besöket på min blogg:) Det är perfekt när man kan ta nötter på halva pajen om inte alla gillar det. Kanske inte så bra om någon är allergisk.
  Hoppas du haft en bra dag!

 10. Farmor skriver:

  Slog precis över lite brännvin på ett gäng nypon för lite nyponsnaps – tror det kan bli bra! Men ska se över de sista sommarbären i frysen också för att se om även jag kan skapa lite trädgårdsvodka :)

 11. Emmy skriver:

  Vi har också sparat lite av sommaren så där ett par gånger. För en drink-tok som mig är det sedan perfekt att plocka fram och blanda drinkar på.

 12. Madeleine skriver:

  jag måste bara säga detsamma! jag bara myser när jag tittar på dina fina bilder och din härliga blogg. en vacker matblogg helt enkelt. hoppas du vinner matbloggpriset!

 13. Sanna skriver:

  Sv: Tack så mycket!

 14. Charlotta skriver:

  Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jaglängtar efter en PJ-dag! Åh, vad härligt det hade varit. Njut ordentligt av din!

 15. Det ser väldigt gott ut. Hur mycket gjorde ni?

Lämna en kommentar
Din kommentar