IDAG HAR JAG INTE TÄNKT.

Snubbla. Prata trasigt. Göra fel. Sladda i gyttja. Min dag i några enkla ord. Ingenting har gått min väg.

Jag fick i morse även för mig att baka något med päron. Det skulle vara bakat med ett päron av högsta klass. 10 kronor styck! Aldrig att jag har köpt ett päron för så mycket pengar. När jag igår såg dom på Ica så plockade jag på mig som jag alltid gör när jag tar frukt eftersom jag trodde att det var 9.90:-/kg som märkningen oftast brukar visa men så var det inte denna gången och tur var väl det att jag blev ”varnad” och jag la därmed tillbaka 5 päron. Inget päron kan väl vara så gott att det kan vara värt 10 kronor?!

Gott var det absolut men det var inget märkvärdigt alls. Det smakade päron. Var saftigt. Precis som andra, vanliga, normalprisade päron.

Jag fick nån knäpp om att baka en ”upponervänd” kaka liknande tarte tatin fast modell mindre och med päron istället för äpplen och med lite andra ingredienser. Bla. chokladgranola. Alltså, inte alls någon liknande tarte tatin. Det blev så brutalt sött och även om bakverken blev alldeles bedårande så kan jag inte, rakryggad, erkänna att det var speciellt gott. Jag får nog fila en hel del på det där receptet. Jag är fortfarande sockerspeedad, 3 timmar senare.

Tanken var god. Det är alltid något. Det blir inte alltid som man har tänkt sig. 

6 stora, brutalt söta bakverk

2 ägg
2 dl socker (här räcker det med max hälften)

50 gram, smält smör
1 dl grädde
0,5 dl filmjölk

3 dl vetemjöl
2 dl chokladgranola (jag gissar att det var här det skar sig)
1 tsk bakpulver

1 päron 
smör till formarna 

Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda i grädde och filmjölk. Blanda i med äggsmeten.
Tillsätt vetemjöl, granola och bakpulver. Blanda försiktigt. Smöra muffinsplåt (6 st muffins). Skär tunna skivor av päronet och lägg i botten. Häll på smeten och ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter.  Servera ”upponer” med vaniljglass eller lättvispad grädde. Egentligen är nog en skiva citron bättre för att jämna till det söta en smula. En smaksak helt enkelt.  


16 svar till ”IDAG HAR JAG INTE TÄNKT.”

 1. Om du vill får du gärna titta in på min lilla tävling hos mig.
  Kram
  Hanna

 2. Haha. Det var ungefär som den gången när jag betalade trettiosju kronor för en fjuttig gurka. En ekologisk sådan dock, men ändå. Trettiosju spänn. För en gurka! Löjligt.

 3. Hoppla, det var dyrt med 10 kr/styck. Håller med, det kan det inte vara värt. Synd att ditt projekt inte blev som du tänkt dig.

  Ha en fortsatt härlig vecka :-)

 4. Så glad jag blev när jag läste att du skrivit några rader hos mig så jag fick möjlighet att upptäcka din trevliga blogg :)

  10 kr för 1 päron var lite väl häftigt, håller med dig om att så stor skillnad mot billigare kan det inte vara.

  Ibland får man vara nöjd med att ha gjort sitt bästa och jag är helt övertygad om att du får till receptet till fullo nästa gång du försöker istället :)

  Kramar Bella

  1. Du är ju helt klart klok som en bok Lingonhjärta! Håller med i allt som du har sirkvit. Bra!

 5. Men vad fasen var det för päron? Var de i guld? Kanske därför kakan inte blev så bra?

 6. Vilken fin blogg du har, kul att titta in här lite!
  Hoppas att du får en fin vecka!

 7. Svar: Ja visst vore det häftigt med en sån avancerad katt-stretching… men jag tror inte jag ska försöka, skulle förmodligen bli sjukskriven året ut :-)

  Jädrands vilken snygg blogg och vilka foton, I´m impressed…

 8. ..å jädrands heter det förstås inte… jädrans skulle det vara… snygg blogg alltså :-)

 9. Säger som du och många andra: 10 spänn för ett päron är sjukt mycket.
  Kul att du delar med dig av mindre lyckade projekt också. Gillar ditt sätt att skriva, det är mycket underhållande!
  Keep up the good work!

 10. Jag funderar allvarligt på att flytta hem till er. Då kan jag smyga runt och tjuväta av allt gott du gör och så kan jag tjukika när du jobbar med dina foton, då blir jag liksom både mätt och lärd (och glad) på en och samma gång! Och jag tror jag måste bo länge, jag verkar ha långsam inlärning…

 11. Ibland blir det lite tokigt. Men vad dyra päron
  Hoppas din dag blir bättre i morgon

 12. Oj vad dyra päron! Och ja, ibland blir det verkligen inte som man tänkt sig… Men nu får vi hoppas att du haft din otur för den här veckan :)

 13. Det låter ändå gott Helena. När du kommer på något riktigt bra bakverk med päron så tar jag den kursen.

  Dina bilder är kanonfina igenom nuförtiden Helena.

  /Jocke

 14. Då skam man alltså passa på att baka dessa när man är i behov av en hel drös extra energi? Fast päron för 10 spänn styck, där drar vi gränsen, speciellt om de inte var något extra…

 15. Fotografierna är väldigt vackra, dock…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.