BRYSSELKÅL & BROCCOLI

brysselkål & broccoli

Jag kämpar på med brysselkål. Jag vill så gärna tycka om (kan äta det men det saknas jubel och fanfar) det och denna gången tror jag att jag har lyckats. Här är dom alldeles perfekta tillsammans med broccoli, lök och knaperstekt bacon. Ska jag vara helt ärlig så tror att det är honungen som gör hela grejen. Det är en fin kombination med sötma och sälta.

Det var längesen som jag blev så mätt som jag blev vid dagens lunch. Kunde liksom inte sluta äta. Det är ett bra tecken på att det inte smakade skit så det störde. Nu ska jag krascha nån timme.

Proppmätt och spökande meniere som ligger och lurpassar och skickar ut både en och två svängar. Jag hatar att inte ha kontrollen men det finns inte mycket jag kan göra och då tackar jag min säng. Utan den hade jag troligtvis rasat för ganska många år sedan. Att jag dessutom lever tillsammans med en man som under tiden är en klippa och och tar hand om både mig, hem och djur utan att ens sucka en endaste liten gång gör det väldigt mycket mer uthärdligt eftersom jag under de värsta anfallen känner en enorm stress inombords. Då prövas mitt kontrollbehov ordentligt.

 

Åter till brysselkål, är du som jag  och tycker att brysselkål är ”sådär” är mitt tips att testa detta. Jag vågar nästan lova att du efteråt kommer att vara såld. Våga prova!

Hoppas att du har en fin söndag. Här i Gällstad lyser solen men vad hjälper det när det är en nordanvind och därmed svinkallt. Det luras en del men det är skön luft, det ska naturen ha cred för.

2 broccolistånd

Skär upp och förväll i kastrull med lättsaltat vatten. Låt koka i 4-5 minuter. Häll av.

1 nät brysselkål
1 gul lök
flytande honung
rapsolja
salt och peppar

bacon

Rensa och skölj brysselkålen. Lägg på en ungsplåt tillsammans med broccoli och grovt skivad lök. Ringla över honung och olja. Salta och peppra. Ställ in i ugnen på 200 grader och låt det hela gotta till sig tillsammans i 20-25 minuter. Blanda försiktigt med jämna mellanrum.

Knaperstek bacon och låt det rinna av på hushållspapper. Strö det över brysselkål/broccoli vid servering.


2 svar till ”BRYSSELKÅL & BROCCOLI”

  1. Brysselkål är definitivt sådär! Jag tvingar mig själv att äta en varje gång det serveras, men sen får det faktiskt räcka… :)

  2. Testa att steka brysselkålen tillsammans med fint skuren ingefära, chili och vitlök så att det blir så där lite karamelliserat, s-j-u-k-t gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.