ÄPPELPÄPPEL.

äppelmust

Äppelmust. En glass. En sorbet.

Sorbeten är helt fantastisk i smaken och konsistensen. Alldeles luftig och ljuv. Glass och sorbet smälter ju som bekant i munnen (den som missat det har en och annan klurighet att lösa) men det här är nåt alldeles speciellt. Den är så lätt med en lite isigare konsistens och har en perfekt smak av äppelmust. Den är även gjord på enklast möjliga sätt men väldigt få ingredienser. Äggvita, sirap och äppelmust. Äggulorna som blir över åker ner i den gräddigare varianten.

Äppelmustglassen har, precis som sorbeten, lagom smak av äpple är inte isig utan istället är den krämig och len i både smak och konsistens. Varva sorbet och glass i samma bytta. Kombinationen är oslagbar!

Äppelmustsorbet

3 äggvitor
1 dl ljus sirap
4 dl äppelmust

Vispa äggvitorna hårt tills det bildas toppar. Vispa ut sirapen i musten och blanda försiktigt ner i de vispade äggvitorna. Häll i glassmaskin och kör i 45-50 min.

Äppelmustglass

3 äggulor
0,5 dl strösocker
en knivsudd ekologisk vaniljpulver
3 dl vispgrädde
2 dl äppelmust
2 gelatinblad
1 msk flytande glykos

Vispa äggulor och socker till en slät, fluffig smet. Rör ner grädde, mjölk, vaniljpulver. Häll över till en kastrull och låt smeten sjuda, inte koka! (kokar smeten kommer den att stelna), tills den tjocknat något, ca 15 minuter. Rör i glykos. Lägg i blötlagda gelatinblad om du valt att ha med det, rör försiktigt tills de har lösts upp, ställ sedan in smeten i kylen och låt den bli helt kall. Minst 5 timmar. Helst över natten.
Kör i glassmaskin till krämig glass, ca 40-45 minuter. 


Ett svar till ”ÄPPELPÄPPEL.”

  1. […] Den är gjord med 4 äggulor, 4 dl vispgrädde och 3 dl juice (clementin/ananas). 1 dl strösocker. Kika in under fliken ”recept” – den här  är gjord på samma sätt som Äppelmustglassen. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.