VITLÖK MED PASTA

vitlök med pasta

Jag är sedan nån vecka tillbaka helsåld på vitlök. Hur har jag lyckats gå genom livet och tyckt att den är överflödig? Visst jag har använt den i mat men aldrig i några större mängder. Nu är det betydligt större mängder. Vitlöksoljan som syns lite halv i bild skulle jag kunna dricka ur glas. Så fantastiskt gott! Det är inte snålat med vitlök kan jag lova. Till den här rätten har det gått åt en hel (!!). Visserligen är dom flesta i oljan men ändå. Jag pressar, jag skär och jag river. Vitlök är det nya svarta, helt klart! Måtte det aldrig försvinna.

Som i så många andra fall är pasta bra att ta till om hungern slår hastigt. Det går fort och med ett fåtal ingredienser så kan man få till en väldigt fin pasta med många smaker som tilltalar. Mig tilltalar det i alla fall väldigt! Ibland är det synd att bli mätt. Typ.

 

1 halv rödlök, finhackad
2-3 vitlöksklyftor, finhackad
babyspenat, såpass mycket som man själv önskar
en burk körsbärstomater
flytande honung
salt & peppar
smör 

pasta för fyra personer

Koka pasta.

Hetta upp en panna med smör och fräs rödlöken glansig utan att den tar färg. I med vitlök och babyspenat. Låt det gå tillsammans nån minut. Tillsätt körsbärstomaterna och en skvätt honung. Puttra på medelvärme. Smaka av med salt och peppar.

Häll av pasta och blanda samman allt.

Vitlöksolja
1 dl rapsolja
såpass många vitlöksklyftor som man önskar, pressade
salt & peppar

Vifta ihop!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.