RÖDA BÄR. SURA BÄR. KÖRSBÄR.

 

Vi har sedan förra året flera olika körsbärsträd i vår trädgård. Det är alla möjliga färger, former och smaker. Tyvärr är det bara ett träd som fått behålla bären och efter ett provsmak så förstår man snabbt varför. Surare går inte att finna. Hela tungan skruvar sig och ögonen kisar som aldrig förr. Det är så surt att jag tror fåglarna hade kissat ner sig om de ätit upp dom. Jag har en liten fråga som jag enkelt kastar ut till er – Vad kan man göra med dom? Det känns som att ingenting kan få dom att smaka gott. Jag har funderat på marmelad, en syrligare variant men jag vet inte. Det låter inte riktigt gott i tanken därför är jag kluven.

På dom andra träden har det kommit ett eller två bär och dom har nån fågel snabbt roffat åt sig innan vi ens tänkt tanken på att provsmaka. Nu är det bara att vänta till nästa år och då ska jag vakta dom som en hök. Rör inte mina körsbär!

Jag är för första gången (nästan) på två dagar uppe ur sängen och sitter nere istället för att ligga i sängen. Jag har bara varit uppe små korta stunder och ätit lite sen har jag fått ta mitt pick och pack och krypa till kojs igen. En bonnaförkylning är inte att leka med. Det hänger kvar men det går framåt. Att sitta upp utan att falla ihop är stort. Det finns hopp.

Åter till körsbären. Hjälp mig. Vad ska jag göra med dom?
 

 

 

 

 


8 svar till ”RÖDA BÄR. SURA BÄR. KÖRSBÄR.”

 1. Söt blogg du har :-)
  Skulle bli superglad om just du kolla in i min internetshop.

  http://www.Gniztra.com

  Finns fake piercings,smycken,smink ja allt en tjej behöver:-)
  Puss

  1. Tack så mycket!

 2. Hmmm… nu är jag inte så jätteinsatt i hela bärhistorien men jag har fått för mig att ”sura” körsbär passar perfekt till typ konserveringar… Prova? :)

 3. aisling

  Surkörsbär verkar vara enda sorten som ger bra med bär här i södra Finland, så jag har använt dem lite. Jag tycker de nästan blir bäst om man kokar sylt av dem, det krävs en massa socker men det blir faktiskt gott. Man kan också sätta i en kanelstång, det passar bra till. Den här sylten passar bra med choklad, i tårtor exempelvis och med god vaniljglass.

  1. Tack! Jag ska absolut prova marmelad med kanel. Det låter faktiskt riktigt gott.

 4. Sura körsbär är ju de mest användbara. Brukar bli gudomlig sylt, marmelad och chutney. För att inte tala om att lägga in dem i rom. Sockret får man tillsätta och det är ju inget problem. Själv har jag ont om plats i min trädgård och har därför valt sura körsbär framför söta.
  Hälsnigar från fröken Dill

 5. sommarträd

  Körsbärsbilden får mig att tänka på noter !

 6. Du ska absolut (som flera redan skrivit) koka sylt! Finns inget godare än körsbärssylt på t.ex pannkakor, våfflor eller ostkaka!
  Krya på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.