KYCKLINGBIFF MED ROSÉPEPPAR

Alltså, den här bilden visar egentligen ingenting men skit i det! För just på denna bilden döljer sig den godaste kycklingbiffen jag någonsin har ätit och den är kryddad på enklast möjliga sätt. Rosépeppar! Kyckling och rosépeppar skulle visa sig vara en smärtsamt bra kombination och det kunde jag aldrig tro eftersom jag egentligen inte alls är så förtjust i rosépeppar. (Grönpeppar gillar jag inte heller så det måste jag också försöka överlista på nåt sätt)

Jag serverade biffen till potatisbullar gjorda på överblivet potatismos. Släng aldrig överblivet potatismos. Blanda det tillsammans med lite ägg och grovt hackad persilja och stek små fina potatisbullar i lite smör. Tipptopp! Förutom det så gjorde jag en svampsås med blandad svamp. Om jag det var gott? Ja. Om jag blev mätt? Oja!

4 stora kycklingbiffar

400-500 gram kycklingfärs
2 msk rosépeppar (mortlad)
salt och peppar
smör till stekning

Tryck ihop färsen med kryddorna och forma 4 stora kycklingburgare. Hetta upp en panna med smör och stek den på ganska hög värme tills de får lite färg, sänk sedan till medelvärme. Vänd dom när du tycker att det är dags. Servera i bröd, till potatis eller som här, potatisbullar och svampsås.


2 svar till ”KYCKLINGBIFF MED ROSÉPEPPAR”

  1. Åh rosépeppar som är så gott :)
    Grönpeppar oxå!
    Kan tro att kombon kyckling o rosépeppar vart riktigt lyckad :)

    Lena från make a head food

  2. Mmm….. det här måste jag prova !!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.