JULIGA APELSINER

Ett snabbt inlägg innan jag kryper till kojs och inväntar årets första snökaos med allt vad det innebär. Jag tror inte riktigt på det eftersom så fort dom går ut med varningar så händer det allt som oftast ingenting. Besvikelsen blir på något sätt total. Jag behöver lite kaos utifrån för att orka med mitt eget kaos så därför blir jag väldigt glad när jag får höra att ovädret är på ingång. Så länge jag får ha kvar tak och bredband så kan det vara fullt ös utanför dörren. Det mår jag bara bra av!

Apelsinerna är som bekant allra, allra bäst nu så kila iväg till affärn i morgon och köp på er ett gäng och gör en julig apelsinsaft. Såklart att ni ska! Apelsiner och nejlikor tillsammans är så klockrent som det bara är möjligt. Julpyntet med nejlikor nertryckta i apelsiner vet väl dom flesta hur det doftar? Ljuvligt! Saften doftar lika ljuvligt och man slipper dessutom att få ont i tummarna av alla vassa nejlikor.

Nu ska jag krypa till sängs med Tony Soprano. I morgon hoppas vi på kaos och att vårt tak ligger kvar.
Receptet fanns förra året på min gamla sida men måste naturligtvis få vara med här också.

10 tvättade apelsiner
1 kg socker
½ liter kokande vatten
2 msk nejlikor
1 msk citronsyra

Skala det yttersta skalet på apelsinerna med en potatisskalare, se till att inget av det vita skalet kommer med, och blanda med sockret, nejlikorna och citronsyran. Dela apelsinerna i klyftor och pressa i saften.  Häll över det kokande vattnet och rör noga. Låt stå under lock i ett par dygn och rör då och då. Sila genom duk och häll över på rena flaskor.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.