JAG VILL VARA FOTOGRAFEN!

(Fotograf Collin Gray)

 

Det finns så många snygga, vackra, läckra och fina bilder men det är ytterst få som liksom ger mig en ilning i kroppen. Nästan en förälskelsekänsla. När jag blir alldeles knäsvag, jag ler fånigt och känner mig som fjorton igen med mitt fnitter. Jag är en person som förälskar mig väldigt lätt i saker, bilder, personligheter och människor och jag blir extremt påverkad. Att jag fäller glädjetårar eller att jag gråter hysteriskt av något så enkelt som när jag får syn på en annan människa med ett brett leende hör till min vardag. Jag gråter ofta, nästan för ofta men det är ytterst sällan som jag egentligen är ledsen. Känslomänniska kan man nog kalla det med ett enkelt ord. Lika lätt som jag har för att bli förälskad har jag för att bli arg och förbannad. Det smäller på sekunden. Häng med i svängarna eller håll dig på avstånd.

Den här bilden, har ända sen jag fann den för nåt år sedan, varit en stor favorit och det är en bild som gör mig så avundsjuk på fotografen. Jag vill vara fotografen! Bilden är i det närmaste perfekt på precis alla sätt möjliga. Så som perfektion är för mig. Det är ren kärlek!

Ett litet tillägg:
Jag vet alltså inte vem som är fotografen trots idogt letande så därför står det inte med. ”Bild lånad från Google” är inte rätt att skriva med tanke på att det är inte Google som har skjutit av bilden. Då jag vill sprida det vackra så har jag valt att göra det utan att skriva med ett namn just för att jag ser att det är bättre det än om jag hade låtit bli. Det här förtjänar att visas upp! Om någon tycker att det är fel gjort av mig och anser att jag på något sätt stjäl bilden så är jag den förste att radera, ta bort och be om ursäkt men fram tills dess så får den vara kvar. Vet någon vad fotografen heter så hojta gärna till.

Alla bilder som lånas ska namnges, det vet även jag men ibland trotsar jag förbuden men det är i all välmening och absolut inte för egen vinnings skull. Puss

Tillägg två:
Elin Atterstig ryckte in och hjälpte till med att hitta fotografen. Collin Gray är namnet. Nu är bilden om möjligt ännu mer perfekt. Tack Elin! And most of all – Thank you, Collin!


6 svar till ”JAG VILL VARA FOTOGRAFEN!”

 1. Åh! Shia Labeouf kan man ju nästan bli kär i vilken bild det än är, men denna var verkligen underbar. Förstår att du gillar den!

 2. Marlene

  Men vem är det som tagit kortet, hade känts rättvist om du gav någon källa och creed till fotografen med! :)

  1. Helena

   Jag hade mer än gärna gjort det, hade definitivt gjort det, om jag hade funnit ett namn, vilket jag inte har gjort någonstans (fotografen ska alltid namnges så det är inget jag försöker smita ifrån men eftersom jag så gärna vill att bilden sprids, för den är som den är, så prioriterar jag det istället för att hoppa över det helt…) Att skriva ”lånad från Google” känns en smula fel :)

 3. Gillar också bilden! Uttrycket i ansiktet :) Jag fann detta http://www.flickr.com/photos/jdmlife/7712486354/in/pool-892682@N22/

 4. Oops, fungerande länk hoppas jag: http://www.flickr.com/photos/jdmlife/7712486354/

 5. Tack för tipset! Har aldrig hört talas om Collin Gray, men fastnade helt för hans bildserier ”The parents” och ”In sickness & health”. Jag håller med om att det är få bilder idag som verkligen berör. Visst finns det miljontals bilder som är jättefina, men de påminner alla om varandra. Det är svårt att hitta fotografer som lyckas med skapa intressanta bilder som berör. Jag menar- den bilden som du lade upp först har de flesta möjlighet att ta eftersom det inte krävs någon dyr utrustning eller tillgång till någon exklusiv miljö. Det är bara att ta med sig en kompis/modell till ett litet hamburgarhak. Och det finns säkert flera hundratusentals bilder på människor som äter hamburgare runt om i världen. Men ändå så är det extremt få fotografer som skulle kunna fånga just den där känslan i bilden, hans blick, uttryck och kompositionen. För det är sånt som gör bilder intressant (tycker jag).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.