FOTOPASSION.

Imorgon blir det den gastronomiska fotopassionen. Tills dess blir det något helt annat.

Vi fick för några månader sedan en låda med gamla och vackra diabilder – på glas. Jag visste inte att det fanns. Svartvitt när det är som allra, allra bäst. Det är en läcker känsla som infinner sig när jag håller upp bilden mot något vitt och får se människorna på bilderna. Vilka är de? Alla var så vackra förr med sina ståtliga hattar och underbara klänningar men trots det så kan jag inte låta bli att mysrysa en smula. Jag har ju sett alldeles för mycket film och har kanske en vildare fantasi än vad som egentligen borde få vara lagligt. De är inte bara vackra utan de ser även väldigt kusliga ut med sina mörka, intetsägande ögon, som på en diabild enbart är två vita hål. Mysrysigt!


2 svar till ”FOTOPASSION.”

  1. Åh, åh, åh!
    Vi gick igenom mammas morfars gamla skrivbord häromsistes och hittade ett negativ på vårat hus, som det såg ut på den tiden när det begav sig.. Fast vårat negativ är på någon sorts plastfilm, ungefär som overhead”papper”.. Hur framkallar man såntdär? GÅR det?

  2. De flesta negativen är nog bilder på Mats morfars far och mor med deras vänner. Mer kan jag tyvärr inte hjälpa till med. Annat än att jag tycker det är jätteläckert!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.