ENKEL DESSERT PÅ SOMMARENS SISTA DAG?

Igår kändes det som att det var det sista krutet som gick åt till årets sommar. Idag har regnet och det ostadiga vädret kommit och jag misstänker att det är här för att stanna. Mig gör det inte så mycket. Jag är nöjd och jag har fått stoppa fötterna i havet även detta året och jag har tillbringat dagar med vänner och familj. För mig är det allt, det är mer än väl.

Idag ligger jag sjuk. Ensammast i hela världen. Mitt enda sällskap är min bok……….min dator, min kamera och min iPhone. Mig går det ingen nöd på alls egentligen men ibland är det skönt att få ynka av sig en smula. Febern däckar mig med jämna mellanrum och jag sover lagom tills det är dags för nästa dos med alvedon. Som tur är så går det ju över förr eller senare, det är bara att gilla läget.

Igår hade vi vänner på middag (Hannibal Lecter är mitt namn) och vi hade en riktigt mysig sommarkväll i trädgården med spel, mat och några rundor med barnen på släpet efter traktorn. Livet på landet. Vi har inte alltid dessert men igår så hade jag kesella i kylen som jag var tvungen att göra nånting med istället för att kasta den så då blev det en väldigt enkel och syrlig dessert. Lite fromage/mousse blev det över det hela. Jag tog tyvärr inga bilder men det ska nog gå ändå.

6 portioner

1 burk kesella, hallon
1 burk kesella, 1%
250 gram hallon
3 msk florsocker
2 gelatinblad 

Lägg gelatinbladen i vatten i några minuter.
vispa ihop kesella och florsocker. Blanda i hallon. Smält gelatin över vattenbad och rör i. Skeda upp i portionsglas, ställ kallt i minst 1 timme innan servering. 

 

 


3 svar till ”ENKEL DESSERT PÅ SOMMARENS SISTA DAG?”

  1. Det känns som om vädret vänt även här. Nu ikväll är det mörkt på himlen över stugan. Hoppas du mår bättre redan nu :-)

    Ta hand om dig!

    1. Tack!

  2. Tycker riktigt att jag känner igen den tjejen och stranden.. En fin bild med sommarkänsla. Synd att det är nästan ett år innan man är där igen.

    Barnen har varit helt euforiska över sina turer på traktorkärran. Som sagt det var en fin kväll.

    /Jocke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.