YOU ARE MY CLEMENTINE ELLER NÅT ÅT DET HÅLLET.

Clementinerna som dyker upp i sina trälådor innan jul är väl värda att vänta på, det är då dom smakar allra, allra bäst och dom är så gott saftiga att jag kvittrar likt småfåglarna i vårsolen. Näh, så är det inte, jag tenderade att överdriva en smula men goda är dom. Himmelskt goda! Det brukar gå åt en och annan clementinlåda här men i år har det, av någon mycket märklig anledning, inte ens gått åt en endaste. Synnerligen märkligt att ha en halvfull låda och inte veta vad det ska bli av godingarna som är kvar. En ovan situation, helt klart.

Jag tänkte snabbt, likt Maria Montazami, och greppade första tanken. Juice! Färskpressad juice av clementiner kan ju aldrig bli fel?
Råsaftscentrifugen (om man vill låta lite märkvärdig) aka juicemaskinen åkte fram och clementinskalningen var i full gång. Jag gick ut hårt men segnade ganska kvickt. Det är helt okej att skala 2-3 clementiner i en stöt men när det är närmare 15-20 stycken är det inte riktigt lika spännande längre men skam den som ger sig. Jag minns inte hur många jag skalade men det gav en knapp liter och den litern blev inte inte långrandig. Frukosten var räddad!

Nu till det bästa av allt – jag har sparat några deciliter som just i detta nu gottar sig i en smet. Inte vilken smet som hest utan i en glassmet! Juicen har fått sällskap av en smak till. Vilken smak det är, det får ni veta i morgon. Ouuhhh, vilken cliffhanger!

Snälla, säg att det är en cliffhanger?!


18 svar till ”YOU ARE MY CLEMENTINE ELLER NÅT ÅT DET HÅLLET.”

 1. Vilka härliga skuggbilder!

  Spänningen är olidlig!!! Nu vill jag veta vad det blir för knasig mandaringlass. Cliffhanger är bara förnamnet :-)

 2. Spännande!! Och visst är clementinerna som godast nu. För att inte tala om apelsinerna. MUMS!!!

 3. Min favoritjuice just nu är ”Mandarine Morning”. Hempressad måste vara urgod. Ska gå ut och kolla om jag har tillräckligt många clementiner kvar…

 4. Hihi, en riktig cliffhanger!!! Jag återkommer alltså med spänning imorgon :)

 5. Fanastiska bilder! Under alla graviditeter (och nästan varje år för den delen) har jag absolut tokdille på clementiner. Förstår att det går åt några lådor hos er :)

 6. Excellent work, Helena.

  Sharon

 7. Åh, vad trevligt med lite juiceinspiration. Vår juicemaskin används skamligt sällan trots att man kan göra så himla mycket kul med den. Och clementinglass måste ju bara bli bra!

 8. That looks very delicious and such beautiful color and light – well done !

 9. Beautiful light for still life.

 10. Det ÄR en cliffhanger. Väntar med spänning.

 11. Härligt. Det behövs verkligen något fräscht nu efter all julmaten.

 12. Blir alltid lite smått salig när jag ser dina bilder, de är verkligen fantastiska!
  //Lottzy

 13. Hu hu, a cliffhanger it is!! Men du, du menade väl att de första mandarinerna som kommer är de godaste, de med ljust gult fast skal, de som är så där fantastiskt syrliga och friska? De där kusinerna som kommer i stora trälåder ger jag inte mycket för, söta och full av kärnor (tvi)!

 14. Yes, cliffhanger it is! ;-)
  Ser hur smarrigt ut som helst.

 15. Självklart är det en cliffhanger utan dess like! :-) Här drack vi nypressad apelsin till frukost, lika gott som alltid. Kram på dig!

 16. Ha en fortsatt fin helg!
  Kram
  Hanna

 17. Alltid gott med nypressad juice, har dock aldrig testat med clementiner! :) Kram!

 18. Mm, clementiner är ju det godaste som finns. Nästan iaf. :) Godaste frukten åtminstone! :P Jag har klämt i mig bra många nu under min graviditet, kanske har jag en liten craving för dem. Vem vet. :P
  Jag älskar juice också! Skulle kunna dricka massor!

  Tack för din julhälsning inne hos mig förresten. Min julhelg firades på jobbet men därefter har jag varit ledig och haft det toppen. :) Hoppas du också haft en bra jul och nyår.
  Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.