WIENERBRÖD MED OST.


”Inser du vad du har gjort, Helena?!”
– Näe?
”Du har gjort wienerbröd med ost! Ha, det var inte så dum idé ändå alltså?”
– Åh du milde tid. 

Det var vad min älskade make hävde ur sig när jag serverade honom detta på sängen där han legat sjuk i 2 dagar. Han har i många år, alldeles för många år, sagt att han skulle vilja prova att värma wienerbröd i micron och ha ost(!!) på. Nånstans så vill jag tro att han är vid sina sinnes fulla bruk och inser att det inte är en kombination värd att prova för han har aldrig gjort det trots att han haft chansen många gånger. Jag hoppas av hela mitt hjärta att han bara driver med mig för det en så sjuk fundering att jag blir illamående av bara tanken. Jag tror att tanken har fötts enbart för att vaniljfyllningen påminner om smält ost till utseendet. Så dumt funtad är han nämligen min älskade make. När han börjar med det där tugget så vill jag bara tugga av mig knäskålarna i ren frustration. Så idiotiskt!

Dessa wienerbröd är inte fyllda med den typen av ost utan de är fyllda med smaksatt keso. Visst, det är ost men jag tycker inte att det går att jämföra. Gör du?

Det var ett försök som föll väl ut. Med färska hallon på toppen blev det en toppen blixtdessert som är klar på 10 minuter. Sånt gillar jag!

smördeg
seso – ananas & passion
1 ägg
hallon
florsocker 

Sätt ugnen på 180 grader. Skär ut önskad form av smördeg, lägg gärna dubbelt, och klicka ut en matsked keso i mitten på varje, spara 1 cm runt om kanten. Pensla kanten med uppvispat ägg. Ställ in i ugnen och grädda i ca 10 minuter. Håll kollen så att det inte bränns. Låt svalna något. Servera med hallon och pudra över lite florsocker.


15 svar till ”WIENERBRÖD MED OST.”

 1. Så gott det ser ut.
  kram
  hanna

 2. Vilka vackra skapelser du har gjort!!! Helt underbara bilder som vanligt!
  Men sen tycker jag inte alls att din make är så dum som du tror… skrattar För det finns inte mycket som är godare än att ha en bit, riktigt god, skiva med ost på en kanelsnäcka eller ett rykande färskt wienerbröd!!! Så det så! Testa och se, för jag looovar att det är en helt ljuvlig smakkombination! Lite sött och en hel del salt – mumsigt värre :D

  Kraaaaaaam och ha en toppenmysig tisdag!

  1. Jag visste det! :)

 3. Vilken jättefin blogg du har! Och vilka fina bilder du tar – blir verkligen inspirerad. Du hamnar på Bloglovin’! Det här receptet ska jag testa :)

 4. Oj oj oj! Jag som är kesoberoende och så kommer du här med en dessert med keso. Ser grym ut! Har du testat smaksatt keso med de matigare smakerna i tex pajer eller att blanda med riven ost och toppa skivad potatis med som ugnsrostas. Kesoberoende var det…

 5. Men det lät inte så pjåkigt.
  Innan jag kommit till slutet av inlägget var jag övertygad om att du använt mascarpone – så det finns ju flera varianter att utforska :-)

  Som vanligt väldigt vackra bilder.
  Blir så glad av att titta in till dig :-)

 6. Ser gott ut, fina bilder

 7. Mmm, det ser jättegott ut!

 8. Mums va gott och fint det ser ut. Kul att våga testa något nytt som dessutom blir bra! ;) Kram

 9. Underbart vackra bilder!!!!

  Fast jag skulle nog inte lägga ost på ett gott winerbröd! Känner inte riktigt kombinationen vaniljsås + ost. Däremot mer än gärna på en frasig croissant med hallon eller körsbärsmarmelad….

 10. Åh, vad det ser gott och somrigt ut!
  Jag undrar om du fortfarande är med i utmaningen att matblogga varje dag i hundra dagar? Jag hoppade på en kall januaridag och är nu på dag 98:) och vill göra en uppdaterad lista över de som fortfarande är kvar att lägga på min blogg. Hör gärna av dig!
  Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

 11. Det ser ju kanongott ut! Vilken rolig idé med ost i! :-D Ha en fortsatt skön helg!

 12. Jag har tyvärr flyttat min blogg.
  Hoppas att du kan följa med.
  Kram
  Hanna

 13. Nämen det där var väl inte dumt alls. Keso är ju genialiskt på det viset att det både kan vara till salt och till sött.
  Jag skulle kunna tänka mig att ligga sjuk, om jag fick det där serverat.

 14. åh herre jösses,de låter himmelskt och dina bilder knäcker verkligen.önskar ja var lika duktig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.