VACKERT – ENKELT – GOTT

Jag vill börja med att tacka er läsare för alla otroligt fina kommentarer jag får. Jag växer flera centimeter även om jag tycker att mina 181 räcker och blir över. Ni är underbara!

Nu är det dags att visa sött igen. Det kan ju kanske tänkas lite konstigt när jag nu är ”magsäckslös” att jag visar så mycket  sötsaker men bara för att jag inte kan äta det betyder det inte att andra inte kan. Jag tycker om att bjuda på sötsaker. Just detta receptet är något som legat på hårddisken ett bra tag. Jag gjorde det för att ha med det i Inzpira Magazine så jag har hållit på det ganska länge. Det är nog säkert inget nytt, det finns troligtvis en uppsjö av liknande eller lika recept på nätet men vad gör väl det, bra saker ska spridas. Från alla håll och kanter. Inzpiras nya magazin kommer föresten ut om en knapp vecka, 25 oktober. Fler recept med tillhörande bilder finns med i den och mycket, mycket mer!

Man behöver inte ha färska jordgubbar, det går bra med frysta också. Det går med allt. Ta vad du vill ha på. Jordgubbar, blåbär, hallon,banan, päron…variationerna är oändliga. Ta det du känner för. Hyvla över choklad, hoppa över choklad. Servera med glass eller utan. Fast, med glass gör allting bättre. Jag lovar!

Nu till något helt annat – Matbloggspriset 2011. Nu är det dags igen för oss att rösta fram årets bästa mat/bak/dessert-blogg. Klicka på bilden för att komma till sidan där du kan lämna din röst på den bloggen som du tycker förtjänar att vinna. Det finns många otroligt fina och välkomponerade bloggar i Sveriges avlånga land. Rösta på den blogg som ligger dig varmast om hjärtat.

Nu är det dags att släcka ner Rud på södra Säm. Vi lyckades ta en tupplur mellan 17 och 18.30 så jag gissar att det kommer vara två som kommer få problem att somna. Det är bara att ställa in sig på att vända på kudden några gånger. Nån gång ska väl dom gröna stängas för dagen, på ett eller annat sätt. Godnatt.

2 smördegsplattor
2 dl vaniljkräm
1 dl mandelmassa, riven
ägg
valfri topping

alt. vit choklad

florsocker

Smördegsplattorna ska vara halvtinade. Dela dem och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda vaniljkrämen med den rivna mandelmassan och fördela det över smördegsplattorna (lämna ca 1 cm runt om)
Lägg på topping. Pensla kanten med ett uppvispat ägg och grädda på 200 grader, längst ner i ugnen, i 10-12 minuter.
Låt svalna och pudra över florsocker innan servering.

 

 

 


33 svar till ”VACKERT – ENKELT – GOTT”

 1. Fina bilder som vanligt…. Och jag har röstat! ;)

 2. Va smarrigt! :)

 3. Voting is done!! …. =)

 4. Otroligt fin bild!

  Jag älskar din inställning, din livsglädje! Läste nyss ditt förra inlägg också, och jag är SÅ glad för din skull! Glöm bara inte bort att du är vacker och bra hur många kilon du än väger <3

 5. Halva njutningen är dessutom att få skapa sötsakerna tycker jag, och se hur de växer fram! Jag hoppas innerligt att du fortsätter bjuda på sötsaker här på bloggen, du är en inspiration!

 6. Åh tack så mycket! Ja, den var faktiskt riktigt god också!

  Bra blogg du har :) Ser jättegott ut.

 7. Du är som jag. De kallar mig för ”feeder” på jobbet… Men det är så kul att baka och bjuda på. Jag är inte magsäckslös, men äter mycket lite kakor.
  Otroligt vacker bild!

 8. Det senaste åren har jag varit på goldenläger i Norberg och de har de mest gudomliga jordgubbswienerbröden man kan tänka sig. Så där lagom söta med fräscha jordgubbar på toppan. Varje gång har jag toppat antalet wienerbröd jag kan tryck i mig, eftersom det ”bara är en gång om året”. Känns helt plötsligt som om jag skulle kunna få mina wienerbröd lite oftare nu :)

 9. Jag håller med Farmor, det är ju själva skapandet som är det roligaste! Måste också säga att dina bilder är hur fina som helst! :)

 10. Vilka fina bilder du tar! Läser ofta din blogg och låter mig inspireras och blev SÅ glad över att du varit in på min också! Eller, ja min sambos, men jag skriver också ofta… Han står oftast för matlagning och jag för bakning – jag älskar att baka OCH äta ;-)

 11. Tack tack, fast för det mesta är det lite av en pina att ha så fina skor, i dubbelbemärkelse. Det är en pina att ha dem på sig och det är en pina att de blir stående i garderoben för att de gör så ont att ha på sig ;)

  Fin blogg, hoppas du får en bra dag. Ska kolla in din blogg lite mer när jag kommer hem från mitt seminarium.

 12. Tack så jättemycket Helena för din gulliga kommentar. Jag håller precis på att läsa din blogg här jag med, var bara tvungen att lämna en snabb kommentar först :) KRAM

 13. Dina foton är helt underbara – detta ser helt otroligt gott ut!

 14. Ser smarriga ut!

 15. wow… vilken fin sida du har. Blev väldigt svag för dina enormt fina bilder.
  Vad är det för filter du använder för att få den speciella färgsticket i bilderna.
  Fantastiskt rakt igenom.
  Det är en sida att prenumerera på.

 16. Vilket enkelt och otroligt gott recept! Inte för att jag har smakat, men med de där ingredienserna kan det inte bli fel :)

 17. Men mums! Jag är också en riktig gottegris, men försöker hålla ner kalorierna nu, eftersom jag har några kilon att gå ner sen graviditeten. Men så svårt det är! Jag älskar ju att baka…

  Fantastiskt fina bilder du tar!

 18. Vilken härlig och mysig blogg du har! Otroligt fina bilder :)

 19. Oftast är det enkla det goadaste! :) Man behöver inte alltid krångla till så väldans! :)

  Sv: Jag älskar mattor. Hade det inte varit så ohygieniskt med heltäckningsmatta så hade jag haft det iaf i sovrummet.
  men en rund, mysig go matta ska jag hitta till tv-rummet!

  Ha det gott!

 20. Sv: Tack så jättemycket snälla du! Åh, smördegsbakelser är helt klockrena, helt underbara :)

 21. Otroligt fint! Väcker verkligen lusten att baka:-)
  Ha en go kväll!

 22. du tar så himla fina bilder! (det skriver jag varje gång jag är in här känns det som, men det måste ju upprepas eftersom det alltid är min första tanke när jag tittar in.)

  såna där små sötsaker är kanongoda, och det räcker gott och väl med en. för de är ju så fina att se på också, så man vill nästan inte äta upp dem.

 23. once again it looks very delicous! maybe i try to cook / bake them too. let’s see if i understand the recipe in swedish, hehe ;-)

 24. Tack så mycket :) Mums vad gott det där verkade!

 25. Tack Helena för din vänliga kommentar! Jag har kikat in hos dig nu och ääälskar dina fina bilder :-) Jag är inte lika duktig på bilder, men tycker att det är superkul oxå! Ta vara på det vackra i Livet :-) /Mii
  http://myluxury-recepies.blogspot.com

 26. dreglar lite över dataskärmen…yummmmm yuuuumm

 27. Som alltid delikata recept och perfekta foton.
  Är så imponerad av din historia, som du berättar i bloggen.
  Så starkt!

 28. Ser supergoda ut och som alltid så fantastiskt fint foto.

  Ha det gott

 29. Nu har jag tittat lite mer i din blogg och vilken resa du gjort! Jag hade också problem med vikten förut och lyckades gå ner 35 kilo. För mig var det väldigt svårt att orka vara fysiskt aktiv, även om jag inte vägde så mycket som du gjorde. Men alla är vi olika och jag är jättetacksam för att jag lyckades komma ner till ”normalvikt”, det var inte så svårt egentligen, det svåra är att inte gå upp igen :)

  Hoppas du haft en riktigt bra dag!

 30. Ja verkligen väldigt vackert och gott :-)!

 31. Ser såklart väldigt gott ut! Förstår det där med att vilja bjuda på något gott, även om jag själv måste/bör undvika att äta det…tufft dilemma!

  Önskar dig en härlig helg med dem du älskar!

 32. grym blogg :)

 33. jag har röstat på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.