UGNSOMELETT MED CHAMPINJONER & OST.

Omelett

Idag är måndag och man börjar alltid som bekant på just den dagen. Att börja tänka på vad man stoppar i sig en onsdag är alltså helt uteslutet. Jag har beslutat mig för att avsockra mig. Jag är en godisråtta och en sockerknarkare trots att jag är opererad i magen och har känt på den ena dumpen efter den andra. Jag kan dock inte äta mycket av det alls men det spelar ingen roll för jag vill ändå inte stoppa i mig det. Fy mig! Jag är trött på socker men jag är också beroende av det så det får bli en fajt. Jag tänker inte gå all in med LCHF, GI, 5:2 eller nån annan typ av diet för det tycker jag inte alls om men det är dags att börja tänka sig för en smula.

Jag vill inte dra ner på sockret för att tappa i vikt, det är egentligen oviktigt, utan jag vill göra det för att jag känner att det börjar barka åt fel håll. Jag får nästan huvudvärk om jag inte får godis en dag och det är så långt ifrån rätt som det bara är möjligt och så vill jag absolut inte ha det. Det är bara barnsligt och jobbigt! Sen att jag hade diabetes (pillerbehandlad) innan operationen är också något som jag tänker på. Jag vill inte börja medicinera igen om det är så att blodsockret väljer att fucka ur.

När jag gjorde min gastric bypass för två år sedan så sa dom åt mig ”du kommer aldrig någonsin mer att behöva banta” och jag tog dom på orden men sedan dag ett efter operation har jag inte gjort något annat. Allting kretsar kring mat och annat jag stoppar i mig. Trots att jag har tappat 55 kg så är jag ändå inte nöjd och jag tror att det beror mycket på mitt sockerintag, det känns liksom inte rätt. Sockret måste väck! Punkt.

Äggen, fisken och det gröna tar nu plats i min kyl och frys igen. Skärp mig!

Ugnsomelett med gräddiga champinjoner – en bra grej med inte mycket socker.

4 ägg
en skvätt mjölk
2 dl riven ost
salt & peppar

Smör till formen

Vispa ihop allt och smöra formen. Skicka in i mitten av ugnen (180 grader) tills omeletten har ”puffat” till sig och fått fin färg.

12-14 champinjoner
1 liten gul lök
en skvätt grädde
salt & peppar
hackad bladpersilja

Skiva champinjonerna och hacka löken. Fräs i lite smör några minuter. Häll på lite grädde och puttra samman. Smaka av med salt och peppar. Häll på omeletten och strö bladpersilja över.


2 svar till ”UGNSOMELETT MED CHAMPINJONER & OST.”

  1. Av ren nyfikenhet, ångrar du din operation?

    1. Hej Sara!

      Att operera mig är det bästa jag har gjort. Jag har vunnit så mycket på det. Så som svar: Nej, inte ens lite! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.