TIRAMISU PÅ NÅGONS VIS

34 år. Tiramisupremiär.

Nej. Tiramisu är inget för mig. Jag har många gånger varit med när Mats beställt in det när vi ätit ute men jag har aldrig beställt själv och jag har aldrig smakat på det. Konstigt! Jag är en stark förespråkare till att man MÅSTE smaka på allt men här verkar jag inte riktigt levt som jag lärt. Jag misstänker att jag inte vågat för att det är kaffe i och jag är väldigt långt från kaffekärring även om jag det senaste året har börjat söla i mig en och annan kopp med jämna mellanrum.I skrivande stund sitter jag här med en cappuccino och känner mig rätt nöjd med livet trots allt. Idag är en dag med väldigt många och täta anfall vilket i sig inte är sådär värst spännande och roligt men det finns inte så mycket att göra mer än att vänta ut det. Förhoppningsvis ger det med sig och jag kan få ett bra avslut på tisdagen i alla fall. Det är inte mycket jag begär.

Nåväl, nog om tråkigheter och åter till Tiramisu. Det beställdes till nyårsdessert. Jag hittade en recept på nätet och sagt och gjort. Tiramisu skulle det bli och det blev det. Gott skulle det bli men det blev det inte. Det smakar för mycket kaffe och det är dessutom kallt kaffe och det gör det ännu värre. Eftersom jag vet att många är väldigt förtjusta i tiramisu så är det bara att följa länken för att komma till receptet. Tiramisu på någons vis.

Unge herr Alvin stod för tomteblossen. Även om det inte var så gott som jag hade hoppats på så blev det väldigt fint. Man kan inte få allt här i livet……bara det mesta.


7 svar till ”TIRAMISU PÅ NÅGONS VIS”

 1. Jag tyckte det var gött! <3

 2. JIPPIE!!!! Vad glad jag blev när jag såg ditt mail, Tusen tack! God fortsättning till dig och er! Jag älskar tiramisu men man kan ju faktiskt inte gilla allt :-) Förstår att du är stolt över märket i jackan, det SKA du vara! En stor kram till dig ♥

 3. Tur du kunde äta med ögonen istället och gilla det du såg… Här gillar vi Tiramisu, men inte så att vi är fanatiska på något vis, det finna andra efterrätter som vi går igång på mer.

  Hoppas det snart känns bättre och att anfallen ger upp!

 4. Nej, men åh vad synd att du inte tyckte om det. Jag har hört en hel del människor som har haft dåliga erfaranheter från just tiramisu, det blir lätt så när den inte görs på bästa sätt. För några år sedan hittade jag ett superrecept som verkligen brukar gå hem hos alla. Vi använde det själva på nyårsafton och det vart en hit! Om du inte gillar kallt kaffe så mycket, så kommer mitt recept kanske fungera bättre. Blanda i mer marsalavin, inget espressokaffe (bara bryggkaffe och sen mer Kahlúa istället för kaffe) och kanske lite extra socker. http://www.thecheapgourmand.com/recept/efterratter/tiramisu-kaffedrom-snygg-forpackning/

  Hoppas du testar det en gång till!

  /Jessica

 5. Jag gillar inte heller tiramisu. Jag har däremot testat väääldigt många sorter, men nej… Spelar ingen roll hur lyriska folk är över denna dessert. It’s not my cup of tea.

 6. Tiramisu är en favorit hos mig sedan jag åt det i Kroatien. Men man kan inte tycka lika

 7. Jag gillar kaffe men inte tiramisu. Kanske var det en dålig tiramisu, kanske inte. Men jag kommer i alla fall inte betala så mycket för den igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.