SYRENBLOMSDRÖMMAR.

01-860

Nu har syrenblomssockret blivit till kakor. Drömmar.
Jag vet inte om jag tycker att det är någon skillnad i smak men bara vetskapen om att årets vackraste blomma finns med gör smaken aningens bättre. Doften av syren tar mig tillbaka 20-25 år tillbaka i tiden då jag hade sommarlov. Det doftar skolavslutning.

Innan kakorna var färdiga bestämde jag mig för att jag skulle inte äta en endaste och att Mats skulle få ta med sig dom till jobbet. Nu skulle det inte ta lång tid efter de kommit ut från ugnen innan jag knaprade i mig första. Eller knaprade, de hade inte ens stelnat till sig. Nu fyra kakor senare känner jag att det är dags att slänga mig i bingen, så långt från köket som möjligt. Nu får det vara bra.

Fast, en kaka till får nog följa med till sovrummet. Nåt gott att knapra på till kvällens serie är ju ett måste. Något annat är ohållbart!

150 gram mjukt smör
1 dl syrenblomssocker (sila bort de torkade blommorna om så önskas)
1 tsk vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt

Vispa ihop allt till en deg. Rulla 24 små bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg inte för tätt eftersom kakorna flyter ut något vid gräddningen. Grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna på plåten. Förvara i burk med tätslutande lock.

 


3 svar till ”SYRENBLOMSDRÖMMAR.”

 1. Riktigt snygga bilder! / P.

 2. Lorena

  Hej Helena,
  Tack för alla underbara bilder och goda recept :)
  Jag måste bara tipsa som att jag kom över en fototävling som annordnas på Creandoblogg igår som jag lätt tror att du kan vinna: http://www.creando-kicki.blogspot.de/2013/06/fototavling.html
  Var med vettja!

 3. […] Drömmar är den absolut bästa kakan om mina smaklökar får bestämma så med den på varsin sida av glassen kan ingenting gå fel. Ingenting gick fel. Det här är så vansinnigt gott och så enkelt att göra. Man kan välja vilken kaka som helst och samma sak gäller glassen. Det är bara att ta det som suget vill ha. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.